Đoković u polufinalu, poslije 22 mjeseca!

Novak: Izabrao sam pravi trenutak da podignem formu! Novak Đoković, najbolji srpski teniser, bio je zadovoljan plasmanom u polufinale Vimbldona.  Dočekali smo "starog" Novaka Đokovića.

Tenis 11.07.2018 | 21:00
Đoković u polufinalu, poslije 22 mjeseca!
Đoković je u četvrtfinalu savladao Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 3.6, 6:2, 6:2 i došao da prvog polufinala Grend slema još od US opena 2016.

“Osećaj je sjajan biti među četvoricom najboljih igrača na Grend slemu“, rekao je Đoković neposredno posle trijumfa.

“Gradio sam igru i povećavao nivo poslednjih nekoliko sedmica. Izgledalo je poslednjih meseci da ide sve bolje – od sezone na šljaci, preko turnira u Kvinsu. Činilo se da sam odabrao pravi trenutak da to učinim i prezadovoljan sam pobedom“.

Novak je u nekoliko navrata imao raspravu sa sudijom Karlosom Ramosom, koji ga je opomenuo zbog bacanja reketa.

“Mislio sam da je nepotrebno da dobijem opomenu. Nisam oštetio travu, znam kako sam udario reketom. Nišikori je u četvrtom setu učinio isto, sudija je rekao da nije video i mislim da to nije pravedno. Tako je kako je, morao sam da smirim emocije“, dodao je srpski as.

Novak Đoković opet igra šampionski.

Trostruki osvajač Vimbldona i u četvrtfinalu je odigrao odličan meč protiv Keija Nišikorija i plasirao se u polufinale, u kojem bi rival mogao da mu bude Rafael Nadal (ako pobedi Huan Martina Del Potra).

Koliko je važan bio današnji Novakov trijumf pokazuje i statistika:

Đoković se prvi put plasirao u polufinale Grend slem turnira još od US Opena 2016. godine! Nakon tačno 22 meseca!

Otud se i može razumeti zašto je Novak posle meča rekao:

"Sada želim da uživam o ovoj pobedi".

U razgovoru sa prezenterkom Vimbldona Đoković je bio odlično raspoložen.

"Sjajan je osećaj biti među poslednja četiri na grend slemu. Poslednjih nekoliko meseci i u poslednjih nekoliko turnira sam nadogradio i dizao nivo tenisa.Izgledalo je da ide sve bolje i bolje iz meča u meč i osećao sam kao da biram pravi trenutak da se podiže forma".

U jednom trenutku meča protiv Japanca Đoković je ušao i u raspravu sa sudijom jer ga je opomenuo zbog bacanja reketa. Arbitar je propustio da uradi kada je i Nišikori bacio reket...

"Iskreno, mislio sam da je bilo nepotrebno da dobijem opomenu, nisam oštetio travu, znam kako sam vodio reket. I on je to uradio u četvrtom setu, sudija je rekao da to nije video, ali kako je - tako je, težak mećč i dešava se", nije Đoković bio ljut pre odlaska u svlačionicu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ne interesuje me Đoković

11.07.2018 19:09

Nije se odazvao na apel!

ODGOVORITE
Name

M

11.07.2018 23:19

Kakav apel? Postoji li neko na ovom svijetu da ga ne interesuje NOVAK?

Name

GIRI

11.07.2018 19:33

Podrška Novaku!Trebaće još vremena,ali nadamo se !

ODGOVORITE