Није Сити већ - Челси!

Жоржињо и Сари у пакету од 65. 000. 000 евра, плус Сеск! Најављује се и Игуаин! Све би могло да буде готово данас, Челси креће у акцију. . .

Фудбал 11.07.2018 | 23:45
Није Сити већ - Челси!
Можда је био виђен као велико појачање Манчестер Ситија, али изгледа трку добија Челси - Жоржињо ће ускоро задужити опрему клуба са Стамфорд Бриџа!

Иако је Сити практично био на потпис до италијанског репрезентативца, изгледа да је Маурицио Сари био фактор који је пресудио у корист Челсија! Није тајна да Жоржињо и Сари имају велико узајамно поштовање и зато је жеља за наставком сарадње избацила Сити из даље трке. Жоржињо се, пише напуљски Ил Матино, једноставно повукао из преговора са Ситијем и сада је само питање тренутка када ће заједно са Саријем да започне ново поглавље у Западном Лондону. Подсетимо, Жоржињо је практично био на корак до Ситија у трансферу вредном 55.000.000 евра. У Челсију би требало да добије петогодишњи уговор вредан нешто више од 4.000.000 евра по сезони. Италијански медији наводе да је Жоржињо већ имао опроштајну вечеру са саиграчима и члановима породице и да је цео догађај био испуњен емоцијама. 

То значи да би Челси и Наполи коначно могли да се договоре око откупне цене Мауриција Сарија, око чегаАурелио де Лаурентис највише и затеже целу причу. Од почетка разговора са Челсијем контроверзни председник Наполија тражи између 5.000.000 и 20.000.000 евра за Сарија, што Роман Абрамович одбија да плати. На крају свега формула би могла да изгледа овако: Жоржињо + Сари у пакету од 65.000.000 евра, плус Сеск Фабрегас!

Гледајући да ће Жоржињо бити директна конкуренција Сеску, има логике да Шпанац буде укључен у посао, а целу причу надоградио је управо Де Лаурентис.

"Карло Анћелоти би био врло задовољан када би у својим редовима имао Фабрегаса, који би могао да буде кључан фацтор целог посла", рекао је први човек Наполија за Ла Републику.

Сеск је ушао у последњу годину уговора са Челсијем и некадашњи шампион Енглеске би истрошеног Шпанца могао добро да искористи како би освежио екипу. Фабрегас се и прошле године доводио у везу са трансфером у Серију А, с тим што је тада за њега био заинтересован Милан. 

У међувремену легендарни стратег Фабио Капело изјавио је да је сигуран да Гонзало Игуан стиже на Стамфорд Бриџ у наредним данима.

"Немам дилему, Игуаин све више нагиње ка трансферу у Челси, где ће га Сари дочекати раширених руку", рекао је Капело за Скај.

После доласка Кристијана Роналда, Јувентус мора да растерети офанзивну линију, а Игуаинов одлазак прилично је отворена ствар. Јувентусу је ово последња шанса да заради неки озбиљнији новац на Аргентинцу, когаСари изузетно цени. То значи да ће Миши Батшуаји сигурно отићи из Челсија, а Игуаину ће конкуренција битиОливије Жиру. Вероватно је да ће Челси до краја прелазног рока довести још једног центарфора. Од раније је познато да ће Челсијев играч ускоро постати и Александар Головин за суму нешто већу од 25.000.000 евра. 

Челси коначно почиње да добија контуре тима за наредну сезону. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар