Nije Siti već - Čelsi!

Žoržinjo i Sari u paketu od 65. 000. 000 evra, plus Sesk! Najavljuje se i Iguain! Sve bi moglo da bude gotovo danas, Čelsi kreće u akciju. . .

Fudbal 11.07.2018 | 23:45
Nije Siti već - Čelsi!
Možda je bio viđen kao veliko pojačanje Mančester Sitija, ali izgleda trku dobija Čelsi - Žoržinjo će uskoro zadužiti opremu kluba sa Stamford Bridža!

Iako je Siti praktično bio na potpis do italijanskog reprezentativca, izgleda da je Mauricio Sari bio faktor koji je presudio u korist Čelsija! Nije tajna da Žoržinjo i Sari imaju veliko uzajamno poštovanje i zato je želja za nastavkom saradnje izbacila Siti iz dalje trke. Žoržinjo se, piše napuljski Il Matino, jednostavno povukao iz pregovora sa Sitijem i sada je samo pitanje trenutka kada će zajedno sa Sarijem da započne novo poglavlje u Zapadnom Londonu. Podsetimo, Žoržinjo je praktično bio na korak do Sitija u transferu vrednom 55.000.000 evra. U Čelsiju bi trebalo da dobije petogodišnji ugovor vredan nešto više od 4.000.000 evra po sezoni. Italijanski mediji navode da je Žoržinjo već imao oproštajnu večeru sa saigračima i članovima porodice i da je ceo događaj bio ispunjen emocijama. 

To znači da bi Čelsi i Napoli konačno mogli da se dogovore oko otkupne cene Mauricija Sarija, oko čegaAurelio de Laurentis najviše i zateže celu priču. Od početka razgovora sa Čelsijem kontroverzni predsednik Napolija traži između 5.000.000 i 20.000.000 evra za Sarija, što Roman Abramovič odbija da plati. Na kraju svega formula bi mogla da izgleda ovako: Žoržinjo + Sari u paketu od 65.000.000 evra, plus Sesk Fabregas!

Gledajući da će Žoržinjo biti direktna konkurencija Sesku, ima logike da Španac bude uključen u posao, a celu priču nadogradio je upravo De Laurentis.

"Karlo Anćeloti bi bio vrlo zadovoljan kada bi u svojim redovima imao Fabregasa, koji bi mogao da bude ključan factor celog posla", rekao je prvi čovek Napolija za La Republiku.

Sesk je ušao u poslednju godinu ugovora sa Čelsijem i nekadašnji šampion Engleske bi istrošenog Španca mogao dobro da iskoristi kako bi osvežio ekipu. Fabregas se i prošle godine dovodio u vezu sa transferom u Seriju A, s tim što je tada za njega bio zainteresovan Milan. 

U međuvremenu legendarni strateg Fabio Kapelo izjavio je da je siguran da Gonzalo Iguan stiže na Stamford Bridž u narednim danima.

"Nemam dilemu, Iguain sve više naginje ka transferu u Čelsi, gde će ga Sari dočekati raširenih ruku", rekao je Kapelo za Skaj.

Posle dolaska Kristijana Ronalda, Juventus mora da rastereti ofanzivnu liniju, a Iguainov odlazak prilično je otvorena stvar. Juventusu je ovo poslednja šansa da zaradi neki ozbiljniji novac na Argentincu, kogaSari izuzetno ceni. To znači da će Miši Batšuaji sigurno otići iz Čelsija, a Iguainu će konkurencija bitiOlivije Žiru. Verovatno je da će Čelsi do kraja prelaznog roka dovesti još jednog centarfora. Od ranije je poznato da će Čelsijev igrač uskoro postati i Aleksandar Golovin za sumu nešto veću od 25.000.000 evra. 

Čelsi konačno počinje da dobija konture tima za narednu sezonu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar