Теодосић скоро сигурно остаје у Клиперсима!

Милош Теодосић искористио је своју опцију за сезону 2018/2019. па се очекује да га Лос Анђелес Клиперси задрже у ростеру, преноси "Еурохоопс".

Кошарка 12.07.2018 | 19:30
Теодосић скоро сигурно остаје у Клиперсима!
Клиперси имају могућност да га отпусте до 14. јула и за то му исплате 2,1 милиона долара, што је гарантовани део његове плате за следећу сезону од 6,3 милиона.

Али, тај сценарио више није у оптицају, тврди специјализовани кошаркашки портал.

Један од главних разлога ове одлуке је "селери кеп" и што су Клиперси били у опасности да плаћају порез на луксуз, али то више није проблем јер је Деандре Џордан одлучио да напусти тим.

Клиперси су потписивањем слободног агента Лука Мба а Мутеа стигли до 118 милиона долара за плате, што је 5,7 милиона испод границе за порез.

То мења ситуацију за Теодосића који је у својој руки НБА сезони просечно бележио 9,5 поена уз 4,6 асистенција и 2,8 скокова, а Клиперси су с њим у тиму на 45 утакмица остварили 29 победа, док су без Србина имали свега 13 тријумфа у 37 мечева.

Милош Теодосић је искористио опцију да се аутоматски продужи уговор са Клиперсима на још једну сезону, а тим из Лос Анђелеса је чврсто решен да српског плејмејкера остави у тиму и после лета!

Тако бар тврди специјализовани кошаркашки портал Еурохоопс, који тврди да се ситуација у Клиперсима значајно променила откако је Деандре Џордан отишао у Далас и да је Теодосић сигуран за наредну сезону по плати од 6.300.000 евра.

Према информацијама специјалисте Бобија Маркса, чак и у случају да врате Лука Мбаха А Мутеа, Клиперси ће бити на 118.000.000 долара, што је за 5.700.000 долара мање од границе где се пробија луксузни порез.

То је управо ставка која је драстично променила ситуацију у случају Милоша Теодосића. Клиперси ће задржати Теодосића, са којим су прошле сезоне имали скор 29-16 у 45 утакмица. Без њега, Клиперси су били на само 13 победа у 37 утакмица. Теодосићеву позицију неће угрозити ни то што Клиперси у ростеру имају чак осам бекова и плејмејкера, укључујући и српског капитена.

Подсетимо, с неколико страна долазиле су информације да би Теодосић могао да се врати у Европу. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар