Teodosić skoro sigurno ostaje u Klipersima!

Miloš Teodosić iskoristio je svoju opciju za sezonu 2018/2019. pa se očekuje da ga Los Anđeles Klipersi zadrže u rosteru, prenosi "Eurohoops".

Košarka 12.07.2018 | 19:30
Teodosić skoro sigurno ostaje u Klipersima!
Klipersi imaju mogućnost da ga otpuste do 14. jula i za to mu isplate 2,1 miliona dolara, što je garantovani deo njegove plate za sledeću sezonu od 6,3 miliona.

Ali, taj scenario više nije u opticaju, tvrdi specijalizovani košarkaški portal.

Jedan od glavnih razloga ove odluke je "seleri kep" i što su Klipersi bili u opasnosti da plaćaju porez na luksuz, ali to više nije problem jer je Deandre Džordan odlučio da napusti tim.

Klipersi su potpisivanjem slobodnog agenta Luka Mba a Mutea stigli do 118 miliona dolara za plate, što je 5,7 miliona ispod granice za porez.

To menja situaciju za Teodosića koji je u svojoj ruki NBA sezoni prosečno beležio 9,5 poena uz 4,6 asistencija i 2,8 skokova, a Klipersi su s njim u timu na 45 utakmica ostvarili 29 pobeda, dok su bez Srbina imali svega 13 trijumfa u 37 mečeva.

Miloš Teodosić je iskoristio opciju da se automatski produži ugovor sa Klipersima na još jednu sezonu, a tim iz Los Anđelesa je čvrsto rešen da srpskog plejmejkera ostavi u timu i posle leta!

Tako bar tvrdi specijalizovani košarkaški portal Eurohoops, koji tvrdi da se situacija u Klipersima značajno promenila otkako je Deandre Džordan otišao u Dalas i da je Teodosić siguran za narednu sezonu po plati od 6.300.000 evra.

Prema informacijama specijaliste Bobija Marksa, čak i u slučaju da vrate Luka Mbaha A Mutea, Klipersi će biti na 118.000.000 dolara, što je za 5.700.000 dolara manje od granice gde se probija luksuzni porez.

To je upravo stavka koja je drastično promenila situaciju u slučaju Miloša Teodosića. Klipersi će zadržati Teodosića, sa kojim su prošle sezone imali skor 29-16 u 45 utakmica. Bez njega, Klipersi su bili na samo 13 pobeda u 37 utakmica. Teodosićevu poziciju neće ugroziti ni to što Klipersi u rosteru imaju čak osam bekova i plejmejkera, uključujući i srpskog kapitena.

Podsetimo, s nekoliko strana dolazile su informacije da bi Teodosić mogao da se vrati u Evropu. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar