Шаћири иде у Ливерпул, Арсенал довео Француза!

Швајцарски репрезентативац албанског порекла Џердан Шаћири вероватно прелази из Стоука у Ливерпул, који ће га платити 15 милиона евра. Арсенал довео француског тинејџера.

Фудбал 12.07.2018 | 19:00
Шаћири иде у Ливерпул, Арсенал довео Француза!
Вицешампион Европе види 26-годишњег Шаћирија као идеалног играча за место по бочној страни свог напада.

Отуда и вест да је Ливерпул у преговорима са Стоуком, који је испао у другу енглеску лигу (Чемпионшип), око ангажовања овог фудбалера који је рођен у Гњилану и који наступа за репрезентацију Швајцарске.

Његов фудбалски наступ на Светском првенству у Русији остао је у сенци политички мотивисаног перформанса у утакмици против Србије када је у финишу дао гол па га прославио показивањем орла. Потом је добио казну ФИФА од 10.000 швајцарских франака.

Шаћири је каријеру почео у Базелу, играо је у Бајерну и Интеру, а у Стоуку је од 2015. године. Ако договор буде постигнут, Ливерпул би за њега требало да плати 15 милиона евра.

Џердан Шаћири био је учесник Светског првенства у Русији. Играо је одлично у дресу Швајцарске, али га је свет више упамтио по провокацији на мечу против Србије, него поготку који је срушио снове српских "орлова" да могу до осмине финала.

Ипак, када се бура око провокативног махања рукама у виду двоглавог орла, који симболизује "велику Албанију", стишала - Острвом је почела да кружи прича да је момак рођен на југу Србије, на Косову и Метохији, близу преласка у Ливерпул.

Како се наводи, менаџер клуба са Енфилда Јирген Клоп спреман је да издвоји 17 милиона евра за крилног фудбалера и појача офанзивни део тима.

Шаћири се тренутно налази на одмору после Светског првенства. Брзоноги фудбалер је за Стоук играо на 84 утакмице и постигао 15 голова.

Претходно је наступао за Интер из Милана, Бајерн из Минхена и Базел.

За репрезентацију Швајцарске одиграо је 74 утакмице.

Из Премијер лиге и вест да је Арсенал наставио путем Арсена Венгера, који је нове играче најпре тражио у родној Француској.

"Тобџије" су ангажовале 19-годишњег Матеа Гвендузија, везног фудбалера из Лоријена, иначе младог репрезентативца Француске, који је фудбал учио у академији Пари Сен-Жермена.

Плаћен је 8 милиона евра.

Арсенал је претходно довео голмана Бернда Лена (Леверкузен, 20 милиона евра), а потом и 30-годишњег штопера Сократиса Папастатопулоса (Борусија Дортмунд - 20 милиона евра).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар