Šaćiri ide u Liverpul, Arsenal doveo Francuza!

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla Džerdan Šaćiri verovatno prelazi iz Stouka u Liverpul, koji će ga platiti 15 miliona evra. Arsenal doveo francuskog tinejdžera.

Fudbal 12.07.2018 | 19:00
Šaćiri ide u Liverpul, Arsenal doveo Francuza!
Vicešampion Evrope vidi 26-godišnjeg Šaćirija kao idealnog igrača za mesto po bočnoj strani svog napada.

Otuda i vest da je Liverpul u pregovorima sa Stoukom, koji je ispao u drugu englesku ligu (Čempionšip), oko angažovanja ovog fudbalera koji je rođen u Gnjilanu i koji nastupa za reprezentaciju Švajcarske.

Njegov fudbalski nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji ostao je u senci politički motivisanog performansa u utakmici protiv Srbije kada je u finišu dao gol pa ga proslavio pokazivanjem orla. Potom je dobio kaznu FIFA od 10.000 švajcarskih franaka.

Šaćiri je karijeru počeo u Bazelu, igrao je u Bajernu i Interu, a u Stouku je od 2015. godine. Ako dogovor bude postignut, Liverpul bi za njega trebalo da plati 15 miliona evra.

Džerdan Šaćiri bio je učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji. Igrao je odlično u dresu Švajcarske, ali ga je svet više upamtio po provokaciji na meču protiv Srbije, nego pogotku koji je srušio snove srpskih "orlova" da mogu do osmine finala.

Ipak, kada se bura oko provokativnog mahanja rukama u vidu dvoglavog orla, koji simbolizuje "veliku Albaniju", stišala - Ostrvom je počela da kruži priča da je momak rođen na jugu Srbije, na Kosovu i Metohiji, blizu prelaska u Liverpul.

Kako se navodi, menadžer kluba sa Enfilda Jirgen Klop spreman je da izdvoji 17 miliona evra za krilnog fudbalera i pojača ofanzivni deo tima.

Šaćiri se trenutno nalazi na odmoru posle Svetskog prvenstva. Brzonogi fudbaler je za Stouk igrao na 84 utakmice i postigao 15 golova.

Prethodno je nastupao za Inter iz Milana, Bajern iz Minhena i Bazel.

Za reprezentaciju Švajcarske odigrao je 74 utakmice.

Iz Premijer lige i vest da je Arsenal nastavio putem Arsena Vengera, koji je nove igrače najpre tražio u rodnoj Francuskoj.

"Tobdžije" su angažovale 19-godišnjeg Matea Gvenduzija, veznog fudbalera iz Lorijena, inače mladog reprezentativca Francuske, koji je fudbal učio u akademiji Pari Sen-Žermena.

Plaćen je 8 miliona evra.

Arsenal je prethodno doveo golmana Bernda Lena (Leverkuzen, 20 miliona evra), a potom i 30-godišnjeg štopera Sokratisa Papastatopulosa (Borusija Dortmund - 20 miliona evra).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar