Погба: Клинци, хероји, пласман у финале је за вас!

Француски репрезентативац победу над Белгијом у полуфиналу Светског првенства посветио је спасеним дечацима из пећине на Тајланду.

Фудбал 11.07.2018 | 19:15
Погба: Клинци, хероји, пласман у финале је за вас!
Фудбалери Француске обезбедили су пласман у финале Светског првенства у Русији, пошто су у полуфиналу победили Белгију резултатом 1:0.

Пол Погба, кога је селектор Француске Дидије Дешан издвојио после меча, посветио је тријумф свог тима младим фудбалерима Тајланда, који су после 18 дана спасени из пећине, на дан одигравања меча.

"Ова победа је за хероје дана, свака част дечаци, тако сте снажни", написао је Погба на Тwиттеру, уз фотографије спасених дечака.

Акцију спасавања 12 дечака и њиховог тренера из пећине у Тајланду данима је пратио цео свет.

Млади фудбалери и њихов тренер су у пећини остали затворени пошто је вода прелила улаз, а тајландски и међународни спасиоци уложили су велике напоре да се компликовано спасавање обави, а током акције је страдао један ронилац.

ФИФА је позвала дечаке и тренера да присуствују финалу Мундијала у Русији, али они нису могли да прихвате тај позив, будући да је медицински тим наредио да остану у карантину неколико дана, како би се пратило њихово здравствено стање будући да су били изложени тешким условима у пећини.

И председник Сампдорије Масимо Фереро позвао је дечаке да буду гости тог клуба у Ђенови.

''Имам само једну жељу: Да једну утакмицу на Мараси стадиону погледам са вама. Добродошли сте у Ђенову. Фудбал је живот, а ви сте освојили животни Светски куп захваљујући Богу'', написао је Фереро на Тwиттеру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан

12.07.2018 12:13

Дајте за њих срушите Хрвате. Давно су требали кући

ОДГОВОРИТЕ