Pogba: Klinci, heroji, plasman u finale je za vas!

Francuski reprezentativac pobedu nad Belgijom u polufinalu Svetskog prvenstva posvetio je spasenim dečacima iz pećine na Tajlandu.

Fudbal 11.07.2018 | 19:15
Pogba: Klinci, heroji, plasman u finale je za vas!
Fudbaleri Francuske obezbedili su plasman u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto su u polufinalu pobedili Belgiju rezultatom 1:0.

Pol Pogba, koga je selektor Francuske Didije Dešan izdvojio posle meča, posvetio je trijumf svog tima mladim fudbalerima Tajlanda, koji su posle 18 dana spaseni iz pećine, na dan odigravanja meča.

"Ova pobeda je za heroje dana, svaka čast dečaci, tako ste snažni", napisao je Pogba na Twitteru, uz fotografije spasenih dečaka.

Akciju spasavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine u Tajlandu danima je pratio ceo svet.

Mladi fudbaleri i njihov trener su u pećini ostali zatvoreni pošto je voda prelila ulaz, a tajlandski i međunarodni spasioci uložili su velike napore da se komplikovano spasavanje obavi, a tokom akcije je stradao jedan ronilac.

FIFA je pozvala dečake i trenera da prisustvuju finalu Mundijala u Rusiji, ali oni nisu mogli da prihvate taj poziv, budući da je medicinski tim naredio da ostanu u karantinu nekoliko dana, kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje budući da su bili izloženi teškim uslovima u pećini.

I predsednik Sampdorije Masimo Ferero pozvao je dečake da budu gosti tog kluba u Đenovi.

''Imam samo jednu želju: Da jednu utakmicu na Marasi stadionu pogledam sa vama. Dobrodošli ste u Đenovu. Fudbal je život, a vi ste osvojili životni Svetski kup zahvaljujući Bogu'', napisao je Ferero na Twitteru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

12.07.2018 12:13

Dajte za njih srušite Hrvate. Davno su trebali kući

ODGOVORITE