Припремите ауто за путовање

Многима путовање аутом представља дио свакодневице. Многи такође најчешће бирају управо аутомобил као превозно средство за нека дужа путовања, у иностранство или на море. Због дуге километраже, честих гужви на саобраћајницама, али и великих температура љети, важно је да се ваше возило налази у добром стању како бисте њиме сигурно путовали.

Путовања 11.07.2018 | 14:30
Припремите ауто за путовање
Одлазак на љетовање сопственим аутомобилом, по многима, поготово ако путује вишечлана породица, најисплативије је и најкомфорније.  Прије поласка на пут требало би провјерити исправност аутомобила, чак и ако је нов и без обзира на технички преглед урађен приликом регистрације. То укључује провјеру нивоа уља у мотору, стање гума, количину течности у расхладном систему те течности за прање стакала.

Постоје и упозорења у зависности од тога возите ли дизел или бензин аутомобил.

Клима уређаји су данас неопходни и у аутомобилима. Поред провјере стања треба бити обазрив те не правити распон у температури у аутомобилу и напољу већи од 5-6 степени.

Поред овога комплет прве помоћи је неопходан као и противпожарни апарат за возила са уграђеним плином. Рачуна треба повести и код потребне документације.

Пожељан је и пун резервоар горива. Такође без обзира гдје путујете важно је придржавати се саобраћајних прописа, знакова и наредби полицијских службеника. Без обзира на журбу, немојте улазити у ризична претицања, а у случају умора, слабости или нервозе правовремено се зауставите, освјежите и одморите.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Клима

11.07.2018 13:20

Знаци у Подгорици напољу 45 ставити климу на 39 степени.Браво браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

11.07.2018 15:04

Не мора баш тако, али ако је већа разлика искључите климу пар минута прије изласка из аутомобила и останите у аутомобилу још пар минута. Иначе ћете доживјети шок, мој другар прије 10-ак година је једва жив остао, а тад није имао ни 30 година.Не шалите се са организмом.

Name

Опрез

11.07.2018 19:01

Два пута сам својим оцима гледао када људи падају у несвијест и колабрирају због неправилне употребе климе у атомобилу.