Куртоа бијесан на Французе: Играли су анти-фудбал!

Голман Белгије имао је шта да каже и о судији после пораза у полуфиналу Мундијала.  Отровне стрелице Белгијанаца: Антифудбал Француза! Тибо Куртоа и Еден Азар сматрају да је Белгију у полуфиналу победио "антифудбал Француске". "Драже би ми било да смо изгубили од Бразила у четвртфиналу, они су бар играли фудбал", каже голман Белгије.

Фудбал 11.07.2018 | 14:00
Куртоа бијесан на Французе: Играли су анти-фудбал!
Француска је савладала Белгију и пласирала се у финале Мундијала, али голман Тибо Куртоа сматра да је његова екипа незаслужено поражена.

Чувар мреже лондонског Челсија кривце је пронашао у главном судији Куњи из Уругваја, али и у начину на који су играли противнички фудбалери.

“Француска је играла анти-фудбал. Још нисам доживео да неко игра са нападачем који је толико далеко од гола. Наравно, њихово је право да играју тако. Ипак, то није било лепо за видети. И не само њихова тактика. Ту је био и судија. Уопште није радио свој посао како треба“, рекао је Куртоа белгијским медијима.

И затим је наставио у истом стилу.

“Изгубили смо од екипа која уопште није боља од нас. Ништа нису играли. Добро су се бранили, али то су радили практично са свих 11 фудбалера на терену“, додао је Куртоа.

Француска је против Белгије постигла један гол. Довољан за финале Светског првенства у Русији у којем су је многи "видели" и пре почетка турнира.

Да ли је полуфинални меч у Санкт Петербургу био леп за гледање? И није, али су ово утакмице које се не играју за публику, већ за резултат.

Французи су, укупно гледано, били нешто опаснији од Белгије, која је имала једну велику прилику преко Алдервејда. Све остало се завршавало на соло акцијама феноменалног Едена Азара...

Након што је штопер Самјуел Умтити главом погодио мрежу Белгије, Французи су се "закључали" и определили се за контре. Чак је нападач Оливије Жиру, који и даље нема ударац у оквир гола на Мундијалу, био много ефикаснији и значајнији као одбрамбени фудбалер.

Игра Француза после водећег, а испоставиће се и одлучујућег гола, наишча је на критике Белгијанаца.

"Француска је дала гол из корнера и ништа више није радила осим што се бранила. Драже би ми било да смо изгубили од Бразила у четвртфиналу, они су бар играли фудбал. Француска је антифудбалски тим", изјавио је голман Белгије Тибо Куртоа, који је, изгледа, заборавио да је у пар наврата спашавао свој тим.

Сличну изјаву дао је и најбољи фудбалер Белгије и један од најбољих на Мундијалу - Еден Азар.

"Драже ми је што сам изгубио са оваквом Белгијом, него да сам победио са онаквом Француском. Они су се чврсто бранили и били су у томе успешни. Нисмо им нашли слабу тачку. Недостајао нам је тренутак магије да дамо гол".

Азар каже и да је поносан на белгијски тим.

"Били смо феноменални на целом турниру и елиминисао нас је тим који је био чвршчи од нас. Можемо да будемо поносни на оно што смо приказали и урадили. Срећан сам што сам део овог тима", рекао је фудбалер Челсија.

Французи ће у финалу играти са победником дуела између Енглеске и Хрватске, док Белгијанце очекује окршај за треће место.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар