Kurtoa bijesan na Francuze: Igrali su anti-fudbal!

Golman Belgije imao je šta da kaže i o sudiji posle poraza u polufinalu Mundijala.  Otrovne strelice Belgijanaca: Antifudbal Francuza! Tibo Kurtoa i Eden Azar smatraju da je Belgiju u polufinalu pobedio "antifudbal Francuske". "Draže bi mi bilo da smo izgubili od Brazila u četvrtfinalu, oni su bar igrali fudbal", kaže golman Belgije.

Fudbal 11.07.2018 | 14:00
Kurtoa bijesan na Francuze: Igrali su anti-fudbal!
Francuska je savladala Belgiju i plasirala se u finale Mundijala, ali golman Tibo Kurtoa smatra da je njegova ekipa nezasluženo poražena.

Čuvar mreže londonskog Čelsija krivce je pronašao u glavnom sudiji Kunji iz Urugvaja, ali i u načinu na koji su igrali protivnički fudbaleri.

“Francuska je igrala anti-fudbal. Još nisam doživeo da neko igra sa napadačem koji je toliko daleko od gola. Naravno, njihovo je pravo da igraju tako. Ipak, to nije bilo lepo za videti. I ne samo njihova taktika. Tu je bio i sudija. Uopšte nije radio svoj posao kako treba“, rekao je Kurtoa belgijskim medijima.

I zatim je nastavio u istom stilu.

“Izgubili smo od ekipa koja uopšte nije bolja od nas. Ništa nisu igrali. Dobro su se branili, ali to su radili praktično sa svih 11 fudbalera na terenu“, dodao je Kurtoa.

Francuska je protiv Belgije postigla jedan gol. Dovoljan za finale Svetskog prvenstva u Rusiji u kojem su je mnogi "videli" i pre početka turnira.

Da li je polufinalni meč u Sankt Peterburgu bio lep za gledanje? I nije, ali su ovo utakmice koje se ne igraju za publiku, već za rezultat.

Francuzi su, ukupno gledano, bili nešto opasniji od Belgije, koja je imala jednu veliku priliku preko Aldervejda. Sve ostalo se završavalo na solo akcijama fenomenalnog Edena Azara...

Nakon što je štoper Samjuel Umtiti glavom pogodio mrežu Belgije, Francuzi su se "zaključali" i opredelili se za kontre. Čak je napadač Olivije Žiru, koji i dalje nema udarac u okvir gola na Mundijalu, bio mnogo efikasniji i značajniji kao odbrambeni fudbaler.

Igra Francuza posle vodećeg, a ispostaviće se i odlučujućeg gola, naišča je na kritike Belgijanaca.

"Francuska je dala gol iz kornera i ništa više nije radila osim što se branila. Draže bi mi bilo da smo izgubili od Brazila u četvrtfinalu, oni su bar igrali fudbal. Francuska je antifudbalski tim", izjavio je golman Belgije Tibo Kurtoa, koji je, izgleda, zaboravio da je u par navrata spašavao svoj tim.

Sličnu izjavu dao je i najbolji fudbaler Belgije i jedan od najboljih na Mundijalu - Eden Azar.

"Draže mi je što sam izgubio sa ovakvom Belgijom, nego da sam pobedio sa onakvom Francuskom. Oni su se čvrsto branili i bili su u tome uspešni. Nismo im našli slabu tačku. Nedostajao nam je trenutak magije da damo gol".

Azar kaže i da je ponosan na belgijski tim.

"Bili smo fenomenalni na celom turniru i eliminisao nas je tim koji je bio čvršči od nas. Možemo da budemo ponosni na ono što smo prikazali i uradili. Srećan sam što sam deo ovog tima", rekao je fudbaler Čelsija.

Francuzi će u finalu igrati sa pobednikom duela između Engleske i Hrvatske, dok Belgijance očekuje okršaj za treće mesto.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar