Да ли ће Белгија поново имати овакву шансу?

Фудбалска репрезентација Белгије поражена је у полуфиналу Мундијала у Русији од Француске са 1:0, чиме је њихов сан о финалу и евентуалној титули првака света разбијен.

Фудбал 11.07.2018 | 13:15
Да ли ће Белгија поново имати овакву шансу?
"Црвени ђаволи" већ неколико година уназад имају један од најталентованијих састава на шампионатима, међутим резултати изостају.

На Светском првенству у Русији не може да се каже да је 'резултат изостао' пошто су догурали до полуфинала Мундијала, односно ушли су међу четири најбоље селекције света.

Али овај резултат не задовољава њихове апетите јер када имате играче који носиоци најбољих екипа у Европи, с правом се надате титули шампиона света.

Азар годинама је уназад најбољи фудбалер Челсија, Де Брејне иза себе има сезону каријере у Манчестер ситију, док је Ромелу Лукаку постигао 27 голова за Јунајтед у свим такмичењима претходне године.

Врхунски су Белгијанци покривени од гола до шпица, у четвртини финала елиминисали су фаворизовани Бразил, али када су требали да направе још један корак напред – стали су.

Нису Французи били бољи противник на терену од њих, само су изабраници Дидијеа Дешана једноставно имали више среће у појединим тренуцима и на крају су дошли до тријумфа.

Сада се поставља питање да ли ће Белгија имати поново овакву шансу за овакав подвиг? Азар има 27 година, Де Брејне такође, Тоби Алдервирлд 29, Компани и Вертонген по 32, односно Фелаини 30.

За напад Белгијанци не морају да брину пошто ће за четири године Азар, Лукаку (сада 25) и компанија бити у по многима најбољим годинама, међутим у одбрани ће доста тога бити под знаком питања.

Белгија је сада имала савршену прилику да дође до великог успеха, онаквог какав овај тим и ова имена заслужују, али мораће да се задовоље борбом за треће место.

Ни то није лоше, али за играче овог калибра и за тим који је победио Бразил сигурно је разочаравајуће...

Ово је било тек друго полуфинале Мундијала за Белгију у њеној историји – прво од 1986. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар