Da li će Belgija ponovo imati ovakvu šansu?

Fudbalska reprezentacija Belgije poražena je u polufinalu Mundijala u Rusiji od Francuske sa 1:0, čime je njihov san o finalu i eventualnoj tituli prvaka sveta razbijen.

Fudbal 11.07.2018 | 13:15
Da li će Belgija ponovo imati ovakvu šansu?
"Crveni đavoli" već nekoliko godina unazad imaju jedan od najtalentovanijih sastava na šampionatima, međutim rezultati izostaju.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji ne može da se kaže da je 'rezultat izostao' pošto su dogurali do polufinala Mundijala, odnosno ušli su među četiri najbolje selekcije sveta.

Ali ovaj rezultat ne zadovoljava njihove apetite jer kada imate igrače koji nosioci najboljih ekipa u Evropi, s pravom se nadate tituli šampiona sveta.

Azar godinama je unazad najbolji fudbaler Čelsija, De Brejne iza sebe ima sezonu karijere u Mančester sitiju, dok je Romelu Lukaku postigao 27 golova za Junajted u svim takmičenjima prethodne godine.

Vrhunski su Belgijanci pokriveni od gola do špica, u četvrtini finala eliminisali su favorizovani Brazil, ali kada su trebali da naprave još jedan korak napred – stali su.

Nisu Francuzi bili bolji protivnik na terenu od njih, samo su izabranici Didijea Dešana jednostavno imali više sreće u pojedinim trenucima i na kraju su došli do trijumfa.

Sada se postavlja pitanje da li će Belgija imati ponovo ovakvu šansu za ovakav podvig? Azar ima 27 godina, De Brejne takođe, Tobi Aldervirld 29, Kompani i Vertongen po 32, odnosno Felaini 30.

Za napad Belgijanci ne moraju da brinu pošto će za četiri godine Azar, Lukaku (sada 25) i kompanija biti u po mnogima najboljim godinama, međutim u odbrani će dosta toga biti pod znakom pitanja.

Belgija je sada imala savršenu priliku da dođe do velikog uspeha, onakvog kakav ovaj tim i ova imena zaslužuju, ali moraće da se zadovolje borbom za treće mesto.

Ni to nije loše, ali za igrače ovog kalibra i za tim koji je pobedio Brazil sigurno je razočaravajuće...

Ovo je bilo tek drugo polufinale Mundijala za Belgiju u njenoj istoriji – prvo od 1986. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar