Федерер савјетовао Циципаса...

Победама решаваш проблеме! Грчки тенисер Стефанос Циципас открио је детаље свог приватног разговора са Швајцарцем Роџером Федерером.

Тенис 12.07.2018 | 21:30
Федерер савјетовао Циципаса...
Федерер је Циципаса посаветовао на Вимблдону 2017. године, када је Швајцарац 'частио' Грка једним тренингом.

"Рећи ћу вам нешто што ме је инспирисало - тренирао сам са Федерером овде прошле године, а он ми је рекао да победама решаваш доста проблема. У потпуности се слажем са тим и покушавам да следим овај савет", рекао је Циципас за британски Скај.

Циципас и Федерер је требало да се састану у другој рунди ВИмблдона 2017. године, али је грчки тенисер 'поклекао' у првом колу изгубивши од Душана Лајовића. 

"Када гледате Федерера, па то је најбоља ствар на телевизији, стварно јесте. Федерер има тако добру игру за траву. Некада сам гледао његове мечеве на трави на Јутјубу, на пример онај против Пита Сампраса 2001. године на Вимблдону. Био сам инспирисан и желео сам да играм баш као и он, са истим успехом", изјавио је Циципас. 

Циципас је завршио такмичење на овогодишњем издању Вимблдона поразом од Џона Изнера у осмини финала, док се Федерер у четвртфиналу састаје са Кевином Андерсоном.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар