Састав Звезде за Спартакс: Само Мелег дебитант, ко ће лијево?

Пред дуел са Спартаксом највеће дилеме око стартне поставе су центарфор и играчи уз леву аут-линију.

Фудбал 10.07.2018 | 23:50
Састав Звезде за Спартакс: Само Мелег дебитант, ко ће лијево?
Довела је Црвена звезда овог лета осам фудбалера, међутим, очекује се да у стартној постави на отварању сезоне буде само један.
Уз староседеоце, у првом дуелу првог кола квалификација за Лигу шампиона, у среду од 18 часова у Риги против Спартакса (пренос на ТВ Арена Спорт 1), могао би од почетка да заигра само Дејан Мелег, док би Никола Стојиљковић, Милан Јевтовић или Ебисилио шансу могли добити са клупе. Можда и Милош Дегенек, уколико резултат дозволи репрезентативцу Аустралије да неколико дана по доласку у клуб упише прве минуте са новим саиграчима.

Голман Зоран Поповић је, такође, допутовао у Ригу, док су Рашид Сумаила и Душан Јованчић остали у Београду.

Штопер из Гане због административних проблема није путовао са екипом на припреме у Аустрији, а како му је Звезда први европски ангажман, требаће му сигурно још неко време да се привикне на нову средину, док Јованчић због лакше повреде није играо пријатељске утакмице и тек тражи форму.

О одласку Александра Пешића из клуба дуго се говорило, међутим, изненадило је да најбољи стрелац тима оде на преговоре у Саудијску Арабију само пар дана пред прву утакмицу.

Пошто је Стојиљковић имао мањих проблема са повредом у финишу припрема, а и није много играо прошле сезоне у турском Кајзерију, биће му потребно неко време да ухвати ритам такмичарских мечева, па се очекује да Владан Милојевић посегне за привременим решењем на позицији центарфора и ту улогу додели Бену.

Бившем играчу Олимпијакоса неће бити први пут да заигра као најистуренији, иако му је примарно место у тиму на десном крилу.

Највећа дилема поставља се уз позиције левог бека и левог крила, пошто су се Милан Родић и Немања Радоњић због учешћа на Светском првенству у Русији, тек недавно придружили саиграчима.

Јасно је да им уигравање није потребно, али видећемо хоће ли их Милојевић одмах "бацити у ватру" или ће наградити "универзалце" Марка Гобељића и Немању Милића за добар рад и игре на припремама.

Заправо, у одсуству Славољуба Срнића, који је остао у Београду, Милић се свакако очекује у тиму пре новајлије Милана Јевтовића, који тек треба да се уигра.

Противник је такав да би Звездин тренер могао да експериментише, међутим, познато је да Милојевић свакој утакмици приступа максимално озбиљно - што је поновио и на конференцији за медије у Риги - па је зато и овај пут тешко најавити стартну поставу за утакмицу у Риги. Покушајмо, ипак...

Очекиван тим Црвене звезде против Спартакса: Борјан - Стојковић, Савић, Бабић, Родић (Гобељић) - Јовичић, Крстичић - Милић, Мелег, Радоњић - Бен.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар