Sastav Zvezde za Spartaks: Samo Meleg debitant, ko će lijevo?

Pred duel sa Spartaksom najveće dileme oko startne postave su centarfor i igrači uz levu aut-liniju.

Fudbal 10.07.2018 | 23:50
Sastav Zvezde za Spartaks: Samo Meleg debitant, ko će lijevo?
Dovela je Crvena zvezda ovog leta osam fudbalera, međutim, očekuje se da u startnoj postavi na otvaranju sezone bude samo jedan.
Uz starosedeoce, u prvom duelu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u sredu od 18 časova u Rigi protiv Spartaksa (prenos na TV Arena Sport 1), mogao bi od početka da zaigra samo Dejan Meleg, dok bi Nikola Stojiljković, Milan Jevtović ili Ebisilio šansu mogli dobiti sa klupe. Možda i Miloš Degenek, ukoliko rezultat dozvoli reprezentativcu Australije da nekoliko dana po dolasku u klub upiše prve minute sa novim saigračima.

Golman Zoran Popović je, takođe, doputovao u Rigu, dok su Rašid Sumaila i Dušan Jovančić ostali u Beogradu.

Štoper iz Gane zbog administrativnih problema nije putovao sa ekipom na pripreme u Austriji, a kako mu je Zvezda prvi evropski angažman, trebaće mu sigurno još neko vreme da se privikne na novu sredinu, dok Jovančić zbog lakše povrede nije igrao prijateljske utakmice i tek traži formu.

O odlasku Aleksandra Pešića iz kluba dugo se govorilo, međutim, iznenadilo je da najbolji strelac tima ode na pregovore u Saudijsku Arabiju samo par dana pred prvu utakmicu.

Pošto je Stojiljković imao manjih problema sa povredom u finišu priprema, a i nije mnogo igrao prošle sezone u turskom Kajzeriju, biće mu potrebno neko vreme da uhvati ritam takmičarskih mečeva, pa se očekuje da Vladan Milojević posegne za privremenim rešenjem na poziciji centarfora i tu ulogu dodeli Benu.

Bivšem igraču Olimpijakosa neće biti prvi put da zaigra kao najistureniji, iako mu je primarno mesto u timu na desnom krilu.

Najveća dilema postavlja se uz pozicije levog beka i levog krila, pošto su se Milan Rodić i Nemanja Radonjić zbog učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji, tek nedavno pridružili saigračima.

Jasno je da im uigravanje nije potrebno, ali videćemo hoće li ih Milojević odmah "baciti u vatru" ili će nagraditi "univerzalce" Marka Gobeljića i Nemanju Milića za dobar rad i igre na pripremama.

Zapravo, u odsustvu Slavoljuba Srnića, koji je ostao u Beogradu, Milić se svakako očekuje u timu pre novajlije Milana Jevtovića, koji tek treba da se uigra.

Protivnik je takav da bi Zvezdin trener mogao da eksperimentiše, međutim, poznato je da Milojević svakoj utakmici pristupa maksimalno ozbiljno - što je ponovio i na konferenciji za medije u Rigi - pa je zato i ovaj put teško najaviti startnu postavu za utakmicu u Rigi. Pokušajmo, ipak...

Očekivan tim Crvene zvezde protiv Spartaksa: Borjan - Stojković, Savić, Babić, Rodić (Gobeljić) - Jovičić, Krstičić - Milić, Meleg, Radonjić - Ben.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar