Саутгејт деценијама мрзео "Фоотбалл'с Цоминг Хоме"!

Не чуди што је селектор Енглеске мрзео популарну нумеру. Да ли ју је заволео после више од 20 година? Из табора "три лава" поручују: "Само да Лука Модрић нема дана".

Фудбал 11.07.2018 | 08:45
Саутгејт деценијама мрзео "Фоотбалл'с Цоминг Хоме"!
И док јавност у Енглеској прилично с висине гледа на Хрватску, репрезентативци "три лава" с великом дозом опреза прилазе мечу против најпријатнојег изненађења Светског првенства.

Једноставно, у полуфиналу нема слабих ривала!

Герет Саутгејт изашао је у друштву Џордана Хендерсона пред новинаре у уторак, како би одржао последњу конференцију за медије пред утакмицу која ће одлучити другог финалусту 21. Мундијала.

Острвски новинари одмах су почели да "решетају" двојицу својих јунака.

Која је улога Џона Стоунса?

"Он је играчина, водио сам га кроз младу селекцију. Дд Рија Фердинанда таквог нисмо имали у тиму", почео је ауторитативно Саутегејт.

Невероватно!

Новинари су двојицу саговорника питали да упореде генерацију која је 1966. Енглеској донела за сада једину титулу првака света. Чак ни Саутгејт није био рођен у то време…

"Таква поређења нису потребна. Овде смо да играмо фудбал и уживамо у турниру. Енглеска је једна од најмлађих селекција на шампионату. Гладни смо победа, али и поносни на стил који смо демонстрирали у Русији. Дали смо гол у задњем мунуту, победили после пенала, направили смо неке страшне ствари на овом турниру, укључујући и најубедљивију победу на светским првенствима", у даху је говорио Саутгејт, некада трагичар, а сада јунак Енглеске.

Хендерсон је био мање речит и одмах је представницима медија пренео своје страхове.

"Само да Лука Модрић нема свој дан. Имамо циљ и фокусирани смо на њега. Договор је да идемо утамицу по утакмицу, да не гледамо напред, а од генерације 1966. преузели смо све најбоље", додао је фудбалер Ливерпула.

Затим је појаснио због чега се плаши Модрића.

"То је играч светске класе, играо сам пар пута против њега и тада сам се уверио у његов квалитет".

Похвале на рачун Хрватске наставио је да сипа и селектор.

"Хрватска има невероватне играче за тако малу нацију. Добро смо упућени у квалитет ривала и биће озбиљан тест за нас. Људи, у питању је полуфинале Светског првенства и не може да буде лако", нагласио је Герет Саутгејт.

Вредним истраживањем истакнуто је да Џордан Хендерсон није изгубио 29 утакмица у дресу Енглеске. Додуше, ни Хрватска није победила последње две, али игра у полуфиналу.

"Нису то моје победе, већ екипе. У среду желимо да победимо као екипа", подвукао је Хендерсон.

Саутгејт је истакао и своје мишљење о нумери "Фоотбалл'с Цоминг Хоме", која је поново популарна после 22 године.

"Ту песму нисмо могао да смислим пуних 20 година", одговорио је, али није рекао да ју је у међувремену заволео.

Саутгејт је био један од трагичара ЕУРА 1996, јер је управо после његовог промашаја са пенала домаћин Енглеска испала од Немачке са Европског првенства.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар