WБ: Серена хрли ка титули, против Гергес у полуфиналу!

Серена Вилијамс, некада најбоља тенисерка света, остварила је победу у четвртфиналу Вимблдона над Камилом Ђорђи и пласирала се у полуфинале.

Тенис 10.07.2018 | 19:20
WБ: Серена хрли ка титули, против Гергес у полуфиналу!
Вилијамс се слабо кретала у првом сету, али онда убацила у већу брзину и славила, после преокрета, резултатом 3:6, 6:3, 6:4.

Серена је тек од другог периода игре показала шта уме и зна и приказала игру која је краси целу каријеру, а увек живахна Италијанка није могла више да конторлише поене и беспрекидно напада Американку.

Ђорђи испадањем у четвртфиналу завршава свој најбољи Гренд слем у каријери, а с обзиром да је била на сет од победе има разлога за разочарање. Сада ће, ипак, можда гледати неке тениске мечеве у слободно време. 

У последњем четвртфиналу дана састале су се Кики Бертенс и Јулија Гергес, а славила је немачка тенисерка Гергес, такође после преокрета – 3:6, 7:5, 6:1. 

Бертенс је играла сјајно у првом сету, исто као и у досадашњем делу турнира, контролисала је темпо меча, а немачка тенисерка није могла да покаже ону офанзивну игру која је краси. 

Ипак, средином другог дела игре долази до невероватног, неочекиваног пада у игри Холанђанке, која је при ритерну на 5:5 имала предност од 15:30, али затим је уследила серија у поенима од 13:2 за Јулију, која је до краја меча наставила да доминира и беспомоћну Бертенс послала кући. 

После првог полуфинала, у којем се састају Кербер и Остапенко, у другом ће снаге одмерити управо Вилијамс и Гергес. 

Немица 'јури' своју прву Гренд слем титулу, док Серена жели да освоји неки Слем још од Аустралијан опена 2017. године. Њих две су се до сада обрачунале три пута, никада на трави, а Американка никада није изгубила сет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар