WB: Serena hrli ka tituli, protiv Gerges u polufinalu!

Serena Vilijams, nekada najbolja teniserka sveta, ostvarila je pobedu u četvrtfinalu Vimbldona nad Kamilom Đorđi i plasirala se u polufinale.

Tenis 10.07.2018 | 19:20
WB: Serena hrli ka tituli, protiv Gerges u polufinalu!
Vilijams se slabo kretala u prvom setu, ali onda ubacila u veću brzinu i slavila, posle preokreta, rezultatom 3:6, 6:3, 6:4.

Serena je tek od drugog perioda igre pokazala šta ume i zna i prikazala igru koja je krasi celu karijeru, a uvek živahna Italijanka nije mogla više da kontorliše poene i besprekidno napada Amerikanku.

Đorđi ispadanjem u četvrtfinalu završava svoj najbolji Grend slem u karijeri, a s obzirom da je bila na set od pobede ima razloga za razočaranje. Sada će, ipak, možda gledati neke teniske mečeve u slobodno vreme. 

U poslednjem četvrtfinalu dana sastale su se Kiki Bertens i Julija Gerges, a slavila je nemačka teniserka Gerges, takođe posle preokreta – 3:6, 7:5, 6:1. 

Bertens je igrala sjajno u prvom setu, isto kao i u dosadašnjem delu turnira, kontrolisala je tempo meča, a nemačka teniserka nije mogla da pokaže onu ofanzivnu igru koja je krasi. 

Ipak, sredinom drugog dela igre dolazi do neverovatnog, neočekivanog pada u igri Holanđanke, koja je pri riternu na 5:5 imala prednost od 15:30, ali zatim je usledila serija u poenima od 13:2 za Juliju, koja je do kraja meča nastavila da dominira i bespomoćnu Bertens poslala kući. 

Posle prvog polufinala, u kojem se sastaju Kerber i Ostapenko, u drugom će snage odmeriti upravo Vilijams i Gerges. 

Nemica 'juri' svoju prvu Grend slem titulu, dok Serena želi da osvoji neki Slem još od Australijan opena 2017. godine. Njih dve su se do sada obračunale tri puta, nikada na travi, a Amerikanka nikada nije izgubila set.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar