Адиос Мадрид, буонгиорно Торино!

Реал џентлеменски продао Роналда, Ањели одлетео у Грчку по њега! Отклоњене све дилеме пред трансфер лета! Реал потврдио: Продали смо Роналда! Мадридски клуб пожелео срећу Португалцу у даљој каријери.

Фудбал 10.07.2018 | 19:50
Адиос Мадрид, буонгиорно Торино!
Сада је и дефинитивно готово! Кристијано Роналдо се сели из Реал Мадрида у Јувентус.

Трансфер сага која је трајала седам дана, успешно је завршена данашњим састанком Роналдовог менаџера Жоржа Мендеша са челницима Реал у Мадриду. Постојала је недоумица да ли ће Реал тек тако продати Кристијана за 100.000.000 евра као што му је обећао зимус. Спекулисало се да ће ФлорентиноПерез тражити између 120.000.000 и 150.000.000 евра за прву звезду, али се на крају све завршило према очекивањима. То су пре неколико минута потврдили и поуздани извори попут Марке, Ђанлуке Ди Марција, Аса... 

Суперагент Жорж Мендеш је пажљиво претходних дана уговарао посао и није дозволио да нека од страна искочи из шина и направи неки непредвиђен потез. А било је напето на реалицији Реал – Роналдо...

Две стране су у јануару постигле џентлменски споразум који је Роналдуобећао да може да иде за обештећење од 100.000.000 евра осим ако су у питању шпански клубови, велики енгелски клубови или ПСЖ. Мендеш је пре неколико недеља открио Јувентусу ову до тада чувану тајну и тако је почела највећа трансфер операција овог лета. Јувентус је захваљујући конгломерату Ексор у власништву фамилије Ањели затворио финансијску конструкцију и обезбедио Роналдуплату од 30.000.000 евра по сезони. После договора са играчем, прешло се на преговоре са Реалом. Чекало се неколико дана да Мадриђани упале зелено светло.

Перез је размишљао да ли да погази споразум и тражи више новца, али је Мендеш успео да испегла ствари. Реал је џентлменски прихватио да испоштује ранији договор и да прода Кристијана за договорену суму. У поподневним часовима је Реал прихватио Јувентусове понуду од 100.000.000 евра коју је донео Мендеш и могло је да се пређе у реализацију трансфера. Очекује се да клубови вечерас званично потврде причу...

Јувентусов газда Андреа Ањели је јутрос приватним авионом из Пизе отпутовао у грчку Каламату у чијој близини се Роналдо одмара са породицом. Ањели ће тамо утаначити све око Роналдоводог званичног представљања у Торину. Вечерас ће им се тамо придружити и Мендеш, а заједно би после тога требало да се упуте ка Италији. Спекулише се да ће субота бити дан када ће хиљаде Јувентина дочекати Роналда на промоцији у Торину.

Решено је чак и питање Роналдовог пореског дуга у Шпанији. Од палте које ће му Јувентус давати, шпанске власти ће захављујући споразуму две земље, одбити 18.100.000 евра које Португалац мора да плати.

Реал потврдио: Продали смо Роналда! Мадридски клуб пожелео срећу Португалцу у даљој каријери.

То је то! Пукла је највећа бомба летњег презаног рока, а мадридски Реал званичним саопштењем потврдио је да ће Кристијано Роналдо каријеру наставити у италијанском шампиону Јувентусу.

“Реал Мадрид саопштава да је изашао у сусрет жељи Кристијана Роналда да пређе у Јувентус. Хоћемо и да искажемо захвалност фудбалеру који је доказао да је најбољи на свету и обележио један од најсветлијих раздобља у историји клуба и светског фудбала“, наводи се у саопштењу Реала.

Реал је подсетио и Роналдове бројке у Реалу и чињеницу да је постао најбољи стрелац у историји клуб аса 451 голом на 438 утакмица. Освојио је 16 трофеја, укључујући четири Лиге шампиона у последњих пет сезона.

“Ако ставимо на страну све титуле, трофеје и тријумфе остварене на терену у претходних девет година, Кристијано Роналдо био је прави пример посвећености, рада, одговорности, талента и напретка“.

И порука краљевског клуба за крај.

“Кристијано Роналдо ће увек бити један од симбола Реала из Мадрида и узор генерацијама које долазе“.

Ништа више неће бити исто...

Као некада када је велики Дијего Марадона долазио у Наполи, тако је, вероватно и јачи фудбалски потрес, направио 33-годишњи Кристијано Роналдо. 

Један од најбољих фудбалера света свих времена одлази из Реал Мадрида и прелази у Јувентус за 105 милиона евра! Ову вест објавила је шпанска "Марка", а пренели су сви медији у Италији (и шире), наводећи да је званична потврда трансфера само путање тренутка.

А званична потврда стигла је данас после подне, на сајту Реал Мадрида!

Да гласине о доласку Роналда имају чврсте основе најпре су показале берзе, јер су на њима акције Јувентуса почеле нагло да расту. Откако су почеле да круже приче о доласку петоструког освајача "Златне лопте", а то је било од 3. јула, акције Јувентуса скочиле су чак 32%. Само данас бележе раст од 8,8%!

Италијански медији уживо преносе детаље преговора челника Јувентуса и Роналда, извештавајући да је председник "Старе даме" Андреа Ањели приватним авионом отпутовао у грчку Каламату где је Роналдо на одмору како би финиширали договор.

Роналдо, све је извесније, напушта Реал после девет година "службе", за који је одиграо 438 утакмица и постигао 451 гол! Он је тражио да оде из Реала, месецима незадовољан односом челника клуба, са којим је 

Он би, како ствари стоје, требало да потпише четворогодишњи уговор са Јувентусом, који ће му доносити 30 МИЛИОНА ЕВРА по сезони!

Познаваоци прилика у Реалу наводе да је стање постало неиздржљиво што се тиче односа Роналда и управе клуба. 

Обе стране су се "умориле" у тој игри шаха. Роналдо није био задовољан понеким критикама које би спорадично добијао, а управа клуба се заситила његове игре "топло-хладно", односно "остајем-идем" изјава.

Прекипело је након што је Реал освојио титулу првала Европе у Кијеву против Ливерпула, када је Роналдо оставио отвореним свој будући статус, рекавши да ће "навијаче на време обавестити о томе шта је одлучио".

"Било ми је лепо у Реалу", додао је, наговештавајући да је одлуку (о одласку) већ донео.

Међутим, само пар дана касније, током прославе освојене европске титуле, Роналдо је дао изјаву која је могла да буде протумачена да "сигурно остаје".

"Хвала вам, до наредне сезоне", обратио се Роналдо навијачима, који су му, заједно са саиграчима из Реала, скандирали: "Остани, остани".

"Срећан сам кад видим ту вашу страст, кад видим ове играче и тренере који ме мотивишу да будем бољи из дана у дан. Поносан сам што сам део овог клуба, највећег на свету", говорио је Роналдо не тако давно, пре само пар месеци.

Међутим, иако је говорио да "није све у новцу", Роналдо јесте "затезао" и због пара, наводи "Ел Паис". Пребацио је лопту у поље председника Реала Флорентина Переза наводећи да "није опн тај који треба да каже да ли остаје, већ да председник то треба да каже".

Говорио је да му је жеља да заврши каријеру у "краљевском клубу", али и да та одлука не зависи само од њега. 

Оечкивао је, наводе познаваоци прилика у Реалу, да му садашња месечна плата, која износи 23 милиона евра, буде повећана, и да се приближи Нејмару који месечно добија 37 милиона евра, односно Месију чија је месечна плата 50 милиона евра.

Реал, мешђутим, није био спреман да му да толику плату, поготово што му је, када је уговор био ревидиран, добио повећање са 18 на 23 милиона евра месечно.

Пред Мундијал у Русији, португалски медији распуцали су на насловним странама: "Роналдо одлази из Реала, одлука је чврста и непроменљива". На Роналдову одлуку утицала је и одлука шпанских власти које су га осудиле због утаје пореза. 

Али, много више је од значаја то што се разишао у погледима са челницима Реала.

"Даље овако није могло", рекао је неименовани извор из врха клуба "Ел Паису". 

Зато је и понуда Јувентуса оберучке дочекана и у управи Реала али и код Роналда, који ће овим трансфером донети досадашњем клубу четри пута више новца него што је плаћен (наравно, реч је само о трансферу, пошто му је клуб дао много више новца кроз плате и бонусе)...

Роналдо је са Реалом имао уговор до 2021. године, али је у њему била клаузула да он, на неки начин, одлучује о обештећењу. И одлучио је... Када је Јувентус понудио 100 милиона евра, чекало се Роналдово одобрење. 

"Фудбал нема памћење, али ви имате и Реал има. Желим да наставим да пишем историју овог клуба", рекао је Роналдо новембра 2016. године када је продужио уговор са Реалом. Историју Реала ће сада писати неко други... можда Нејмар...

Навијачи Јувентус су, наравно, "одлепили" од среће. Долазак Роналда би свакако био мелем на рану због одласка вољеног голмана Ђанлуиђија Буфона, који је прешао у Пари Сен-Жермен.

"Велики је шампион", рекао је један навијач Јувентуса, други додаје: "Не могу да верујем, долази нам Роналдо, чекамо га!"

Некадашњи председник Интера Масимо Морати честитао је Јувентусу на овом трансферу.

"Браво за Јувентус! Волео бих наравно да је Интер направио овај посао, али...", рекао је Морати италијанским медијима, потврдивши, заправо, овај велики трансфер који би Серију А могао да врати на прво место популарности у свету, где дуго, дуго већ није.

Извор: моззартспорт, мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар