Спортинг устаје из пепела!

Бруно Фернандес се вратио за 4. 000. 000, од Мартинса, Карваља и Патрисија стиже бар 51. 000. 000, чекају се Нани и Вијето. . .  А деловало је да могу да ставе катанац!

Фудбал 11.07.2018 | 22:00
Спортинг устаје из пепела!
Питање је да ли су у 112 година дугој историји клуба на стадиону “Жозо Алваладе” били у тежој ситуацији. Кичма екипе је отишла због хулигандског пира у тренинг центру Спортинга. Председник Бруно Де Карваљо је дивљао и по друштвеним мрежама вређао играче. Смењен је. И изгледа да је баш у њему био проблем, иако је баш Карваљо и вратио достојанство Лавовима. Негде је ипак скренуо и растанак је био неизбежан.

Међутим, данас ситуација изгледа значајно боље. Као да је у међувремену прошло неколико сезона и да је сунце опет огрејало зелено-белу страну Лисабона.

Капитен Бруно Фернандеш, један од оних који су раскинули уговор са Спортингом под оправдањем да клуб није стао у њихову заштиту када су их хулигани напали, вратио се на “Алваладе”. Додуше, Спортинг је то морао папрено да плати, па ће уместо досадашњих 2.000.000 евра по сезони убудуће примате 4.000.000. Остали детаљи су исти као у претходном уговору: верност до 2022. године уз откупну клаузулу од 100.000.000 евра. Толико наравно неће зарадити, али Вест Хем би рецимо био спреман да издвоји 25.000.000, а помињало се да би сукоб на релацији Фернандеш – Спротинг могао да искористи и Атлетико. Сада навијачи могу да одахну.

Није само Фернандеш разлог за нову срећу у Лисабону. Привремени председник Соуза Кинтра тврди да је од Вулверхемптона добио гаранције да ће за голмана Руија Патрисија ипак платити обештећење, иако су га номинално довели као слободног играча. Међутим, како су Спортинг и сви одбегли играчи били у судском спору, свима је сигурнија варијанта да то реше на пријатељски начин. Вулвси су обећали да ће платити чак 18.000.000 евра за репрезентативног голмана.

Уступке према бившем клубу су учинили и Вилијам Карваљо и Желсон Мартинс. Овај други је на мети Атлетика, који је такоше избегао могућност да се суди са Спортингом, па није довео Мартинса као слободног агента, већ преговара о обештећењу од 15.000.000 евра, плус Лусијано Вијето (на позајмицу) и голман Андре Мореира, који би могао да одмени Патрисија. Скупља опција би био Емилијано Вивијано, Сампдорија га не би пустила без 3.000.000 евра. Дакле, Мореира би закрпио једно место у тиму, Вијето друго.

Има их наравно још, али изгледа ће бити и пара за њихову допуну. Ту се враћамо на Карваља за кога је Бетис рад да плати 18.000.000 евра плус још 10.000.000 на име бонуса. Карваљо још чека понуду Монака од 25.000.000. Али свакако ће Спортинг зарадити. Постојала је – да подвучемо то опет – опција да све звезде оду без динара обештећења.

За паре које ће се слити у касу могао би Спортинг да доведе и Нанија. Није се наиграо у Лацију, још је под уговором са Валенсијом, Спортинг му нуди сарадњу на 2+1 сезону. Само што би и он сам морао да се одрекне дела плате коју је добио када је долазио на Местаљу.

Испоставиће се тако да ће за џабе отићи само Данијел Поденсе (као слободан играч потписао за Олимпијакос, али Спортинг неће то тек тако прихватити, па би грчки клуб могао и да страда пред судом), те 19-годишњи нападач Рафаел Леао коме је Борусија Дортмунд наводно спремна да плати 4.000.000 евра само на име потписа и да му уговор на пет сезона. И ту би Спортинг могао да тужи. Наводно, без гаранција да ће и добити.

Међутим, останак Фернандеша, паре од Патрисија, Мартинса и Карваља? Много се лакше дише.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар