Sporting ustaje iz pepela!

Bruno Fernandes se vratio za 4. 000. 000, od Martinsa, Karvalja i Patrisija stiže bar 51. 000. 000, čekaju se Nani i Vijeto. . .  A delovalo je da mogu da stave katanac!

Fudbal 11.07.2018 | 22:00
Sporting ustaje iz pepela!
Pitanje je da li su u 112 godina dugoj istoriji kluba na stadionu “Žozo Alvalade” bili u težoj situaciji. Kičma ekipe je otišla zbog huligandskog pira u trening centru Sportinga. Predsednik Bruno De Karvaljo je divljao i po društvenim mrežama vređao igrače. Smenjen je. I izgleda da je baš u njemu bio problem, iako je baš Karvaljo i vratio dostojanstvo Lavovima. Negde je ipak skrenuo i rastanak je bio neizbežan.

Međutim, danas situacija izgleda značajno bolje. Kao da je u međuvremenu prošlo nekoliko sezona i da je sunce opet ogrejalo zeleno-belu stranu Lisabona.

Kapiten Bruno Fernandeš, jedan od onih koji su raskinuli ugovor sa Sportingom pod opravdanjem da klub nije stao u njihovu zaštitu kada su ih huligani napali, vratio se na “Alvalade”. Doduše, Sporting je to morao papreno da plati, pa će umesto dosadašnjih 2.000.000 evra po sezoni ubuduće primate 4.000.000. Ostali detalji su isti kao u prethodnom ugovoru: vernost do 2022. godine uz otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra. Toliko naravno neće zaraditi, ali Vest Hem bi recimo bio spreman da izdvoji 25.000.000, a pominjalo se da bi sukob na relaciji Fernandeš – Sproting mogao da iskoristi i Atletiko. Sada navijači mogu da odahnu.

Nije samo Fernandeš razlog za novu sreću u Lisabonu. Privremeni predsednik Souza Kintra tvrdi da je od Vulverhemptona dobio garancije da će za golmana Ruija Patrisija ipak platiti obeštećenje, iako su ga nominalno doveli kao slobodnog igrača. Međutim, kako su Sporting i svi odbegli igrači bili u sudskom sporu, svima je sigurnija varijanta da to reše na prijateljski način. Vulvsi su obećali da će platiti čak 18.000.000 evra za reprezentativnog golmana.

Ustupke prema bivšem klubu su učinili i Vilijam Karvaljo i Želson Martins. Ovaj drugi je na meti Atletika, koji je takoše izbegao mogućnost da se sudi sa Sportingom, pa nije doveo Martinsa kao slobodnog agenta, već pregovara o obeštećenju od 15.000.000 evra, plus Lusijano Vijeto (na pozajmicu) i golman Andre Moreira, koji bi mogao da odmeni Patrisija. Skuplja opcija bi bio Emilijano Vivijano, Sampdorija ga ne bi pustila bez 3.000.000 evra. Dakle, Moreira bi zakrpio jedno mesto u timu, Vijeto drugo.

Ima ih naravno još, ali izgleda će biti i para za njihovu dopunu. Tu se vraćamo na Karvalja za koga je Betis rad da plati 18.000.000 evra plus još 10.000.000 na ime bonusa. Karvaljo još čeka ponudu Monaka od 25.000.000. Ali svakako će Sporting zaraditi. Postojala je – da podvučemo to opet – opcija da sve zvezde odu bez dinara obeštećenja.

Za pare koje će se sliti u kasu mogao bi Sporting da dovede i Nanija. Nije se naigrao u Laciju, još je pod ugovorom sa Valensijom, Sporting mu nudi saradnju na 2+1 sezonu. Samo što bi i on sam morao da se odrekne dela plate koju je dobio kada je dolazio na Mestalju.

Ispostaviće se tako da će za džabe otići samo Danijel Podense (kao slobodan igrač potpisao za Olimpijakos, ali Sporting neće to tek tako prihvatiti, pa bi grčki klub mogao i da strada pred sudom), te 19-godišnji napadač Rafael Leao kome je Borusija Dortmund navodno spremna da plati 4.000.000 evra samo na ime potpisa i da mu ugovor na pet sezona. I tu bi Sporting mogao da tuži. Navodno, bez garancija da će i dobiti.

Međutim, ostanak Fernandeša, pare od Patrisija, Martinsa i Karvalja? Mnogo se lakše diše.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar