WБ: Делпо иде на Надала!

Дел Потро тај-брејковима до реванша са Надалом.  Аргентинац Хуан Мартин дел Потро победио је после дводневног маратона Жила Симона и пласирао се у четвртфинале Вимблдона.  Аргентински двометраш у уторак је комплетирао четвртфинални "костур" Вимблдона.

Тенис 10.07.2018 | 15:45
WБ: Делпо иде на Надала!
Хуан Мартин Дел Потро победио је Жила Симона у мечу осмине финала, који је у понедељак прекинут због мрака, при резултату 7:6, 7:6, 5:7.

Ни сутрадан се однос снага није променио. Вођена је неизвесна борба, у којој је прво Симон имао предност брејка (1:3), а онда Дел Потро, који је при вођству од 5:4 пропустио четири меч лопте.

На крају је и четврти сет решен у "тај брејку", а Аргентинац га је добио резултатом 7:5.

Пети носилац тако ће се у четвртфиналу Вимблдона (среда) састати са другим фаворитом, Шпанцем Рафаелом Надалом. Бољи из тог меча иде на Новака Ђоковића или Кеија Нишикорија у полуфиналу.

Надал води против Дел Потра 10:5, а савладао га је у оба меча одиграна на трави - 2007. у Квинсу и 2011. на Вимблдону, тада у осмини финала (7:6, 3:6, 7:6, 6:4).

Дел Потро је "сломио" тврдоглавог Француза у четири сета са 7:6(1), 7:6(5), 5:7, 7:6(5) и изборио дуел са Рафаелом Надалом.

Тако је Аргентианц добио прилику да се реваншира Французу за пораз у полуфиналу Ролан Гароса пре месец дана у Паризу.

Дуел Дел Потра и Симона прекинут је у понедељак увече због мрата после трочасовне борбе и вођства Аргентинца 2-1. 

Први сет су обележиле пропуштене брејк лопте, прво Симон није успео да поведе 2:0, потом је пропустио четири прилике за 4:2, након чега спасава две шансе које је имао Аргентинац.

Затим спречава ривала да поведе 5:4, па је одлучивао тај-брејк у којем је Дел Потро био доминантан са 7:1. 

Први брејк виђен је коначно у другом сету, након што је спасао четири брејк прилике Аргентинца, Симон користи своју прву следећу завођство 4:3. 

Међутим, Делпо успева да се врати и користи трећу прилику у наредном гему за ново поравнање. Симон опет долази у шансу да стекне предност у 11. гему, али не користи две шансе. 

Уследио је спектакуларни 12. гем у којем Француз спасава четири сет лопте и успева да избори нови тај-брејк, али је ту опет успешнији био Аргентинац.

Искусни Симон коначно успева да "сломи" ривала у трећем сету, одмах прави брејк за 2:0, Дел Потро узвраћа у седмом гему па поравнава на 4:4, али није одолео Французу у 12. гему па је меч морао да се одложи за наредни дан. 

Настављена је жестока борба, али овај пут су сервиси обојице тенисера "падали". Први до вођства опет стиже Симон на 3:1, али Делпо успева да из трећег покушаја изједначи. 

Преузима контролу над игром и одузима сервис Симону за 5:4 и сервира за меч. Имао је Аргентинац четири меч лопте, али Симон одолева сва четири пута и на крају преокреће за наставак маратона (5:5). 

Меч улази у трећи тај-бреј у којем Симон први стиже до вођства од 3:1 и најављује продужетак маратона, али Дел Потро успева да преокрене ситуацију и опет добије сет за коначну победу.

Извор: мондо.рс, Б92

Коментари / 0

Оставите коментар