WB: Delpo ide na Nadala!

Del Potro taj-brejkovima do revanša sa Nadalom.  Argentinac Huan Martin del Potro pobedio je posle dvodnevnog maratona Žila Simona i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.  Argentinski dvometraš u utorak je kompletirao četvrtfinalni "kostur" Vimbldona.

Tenis 10.07.2018 | 15:45
WB: Delpo ide na Nadala!
Huan Martin Del Potro pobedio je Žila Simona u meču osmine finala, koji je u ponedeljak prekinut zbog mraka, pri rezultatu 7:6, 7:6, 5:7.

Ni sutradan se odnos snaga nije promenio. Vođena je neizvesna borba, u kojoj je prvo Simon imao prednost brejka (1:3), a onda Del Potro, koji je pri vođstvu od 5:4 propustio četiri meč lopte.

Na kraju je i četvrti set rešen u "taj brejku", a Argentinac ga je dobio rezultatom 7:5.

Peti nosilac tako će se u četvrtfinalu Vimbldona (sreda) sastati sa drugim favoritom, Špancem Rafaelom Nadalom. Bolji iz tog meča ide na Novaka Đokovića ili Keija Nišikorija u polufinalu.

Nadal vodi protiv Del Potra 10:5, a savladao ga je u oba meča odigrana na travi - 2007. u Kvinsu i 2011. na Vimbldonu, tada u osmini finala (7:6, 3:6, 7:6, 6:4).

Del Potro je "slomio" tvrdoglavog Francuza u četiri seta sa 7:6(1), 7:6(5), 5:7, 7:6(5) i izborio duel sa Rafaelom Nadalom.

Tako je Argentianc dobio priliku da se revanšira Francuzu za poraz u polufinalu Rolan Garosa pre mesec dana u Parizu.

Duel Del Potra i Simona prekinut je u ponedeljak uveče zbog mrata posle tročasovne borbe i vođstva Argentinca 2-1. 

Prvi set su obeležile propuštene brejk lopte, prvo Simon nije uspeo da povede 2:0, potom je propustio četiri prilike za 4:2, nakon čega spasava dve šanse koje je imao Argentinac.

Zatim sprečava rivala da povede 5:4, pa je odlučivao taj-brejk u kojem je Del Potro bio dominantan sa 7:1. 

Prvi brejk viđen je konačno u drugom setu, nakon što je spasao četiri brejk prilike Argentinca, Simon koristi svoju prvu sledeću zavođstvo 4:3. 

Međutim, Delpo uspeva da se vrati i koristi treću priliku u narednom gemu za novo poravnanje. Simon opet dolazi u šansu da stekne prednost u 11. gemu, ali ne koristi dve šanse. 

Usledio je spektakularni 12. gem u kojem Francuz spasava četiri set lopte i uspeva da izbori novi taj-brejk, ali je tu opet uspešniji bio Argentinac.

Iskusni Simon konačno uspeva da "slomi" rivala u trećem setu, odmah pravi brejk za 2:0, Del Potro uzvraća u sedmom gemu pa poravnava na 4:4, ali nije odoleo Francuzu u 12. gemu pa je meč morao da se odloži za naredni dan. 

Nastavljena je žestoka borba, ali ovaj put su servisi obojice tenisera "padali". Prvi do vođstva opet stiže Simon na 3:1, ali Delpo uspeva da iz trećeg pokušaja izjednači. 

Preuzima kontrolu nad igrom i oduzima servis Simonu za 5:4 i servira za meč. Imao je Argentinac četiri meč lopte, ali Simon odoleva sva četiri puta i na kraju preokreće za nastavak maratona (5:5). 

Meč ulazi u treći taj-brej u kojem Simon prvi stiže do vođstva od 3:1 i najavljuje produžetak maratona, ali Del Potro uspeva da preokrene situaciju i opet dobije set za konačnu pobedu.

Izvor: mondo.rs, B92

Komentari / 0

Ostavite komentar