Украјинци: Хвала Хрвати, Вукојевићу имаш посао!

Председник Украјинског фудбалског савеза Андреј Павелко брани хрватског фудбалера Домагоја Виду и дојучерашњег члана стручног штаба хрватске репрезентације Огњена Вукојевића. "Платићемо казну, даћемо Вукојевићу посао", каже он.

Фудбал 10.07.2018 | 17:00
Украјинци: Хвала Хрвати, Вукојевићу имаш посао!
Провокација!

Први човек украјинског фудбала Андреј Павелко ушетао је данас у украјински парламент, чији је посланик, у хрватском дресу и са хрватским шалом око врата, захваљујући се на тај начин Хрватима што су избацили Русе у четвртфиналу Светског првенства. 

Познате су вам релације Украјине и Русије и рат ове две земље, сукоби око територија... Додатно уље на ватру долили су представници хрватске репрезентације - играч Домагој Вида и досадашњи члан стручног штаба Огњен Вукојевић, који су после победе над Русијом, осетили потребу да се захвале - Украјини.

"Слава Украјини", поручили су Вида и Вукојевић, што је поклич украјинске војске.

Вукојевић је најурен из репрезентације, али је Вида остао. Без казне.

Вида је добио усмену опомену ФИФА, док је Вукојевић новчано кажњен - 15.000 швајцарских франака.

А онда на сцену ступа Павелко. Председник Украјинског фудбалског савеза је најавио подршку Вукојевићу.

"Платићемо Вукојевићеву казну. Одлучили смо, такође, да му понудимо посао у Савезу. Тренутно проучавамо која су нам права у његовом случају како бисмо се жалили Арбитражном спортском суду у Лозани. Пружићемо сву подршку", рекао је Павелко.

Иначе, био је у дресу са именом Ивана Ракитића.

"Зашто Ракитићев дрес? Он је постигао победнички гол против Русије, то је симболично".

Некадашњи украјински репрезентативац Јевгениј Левченко запитао је Русе јавно на Тwиттер налогу шта им то толико смета у покличу: "Слава Украјини".

"Господо Руси, хајде нам објасните шта вам је то толико 'болесно' и лоше у покличу 'Слава Украјини'? Зашто вам је толико мука од тога? И немојте само ви да нам причате о националистима...", написао је он.

Бивши украјински премијер Николај Азаров сматра да су представници хрватске репрезентације претерали и да таквим слоганима није место у спорту, додајући да је "русофобија нормална код Хрвата, због везе Срба и Русије".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар