Ukrajinci: Hvala Hrvati, Vukojeviću imaš posao!

Predsednik Ukrajinskog fudbalskog saveza Andrej Pavelko brani hrvatskog fudbalera Domagoja Vidu i dojučerašnjeg člana stručnog štaba hrvatske reprezentacije Ognjena Vukojevića. "Platićemo kaznu, daćemo Vukojeviću posao", kaže on.

Fudbal 10.07.2018 | 17:00
Ukrajinci: Hvala Hrvati, Vukojeviću imaš posao!
Provokacija!

Prvi čovek ukrajinskog fudbala Andrej Pavelko ušetao je danas u ukrajinski parlament, čiji je poslanik, u hrvatskom dresu i sa hrvatskim šalom oko vrata, zahvaljujući se na taj način Hrvatima što su izbacili Ruse u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. 

Poznate su vam relacije Ukrajine i Rusije i rat ove dve zemlje, sukobi oko teritorija... Dodatno ulje na vatru dolili su predstavnici hrvatske reprezentacije - igrač Domagoj Vida i dosadašnji član stručnog štaba Ognjen Vukojević, koji su posle pobede nad Rusijom, osetili potrebu da se zahvale - Ukrajini.

"Slava Ukrajini", poručili su Vida i Vukojević, što je poklič ukrajinske vojske.

Vukojević je najuren iz reprezentacije, ali je Vida ostao. Bez kazne.

Vida je dobio usmenu opomenu FIFA, dok je Vukojević novčano kažnjen - 15.000 švajcarskih franaka.

A onda na scenu stupa Pavelko. Predsednik Ukrajinskog fudbalskog saveza je najavio podršku Vukojeviću.

"Platićemo Vukojevićevu kaznu. Odlučili smo, takođe, da mu ponudimo posao u Savezu. Trenutno proučavamo koja su nam prava u njegovom slučaju kako bismo se žalili Arbitražnom sportskom sudu u Lozani. Pružićemo svu podršku", rekao je Pavelko.

Inače, bio je u dresu sa imenom Ivana Rakitića.

"Zašto Rakitićev dres? On je postigao pobednički gol protiv Rusije, to je simbolično".

Nekadašnji ukrajinski reprezentativac Jevgenij Levčenko zapitao je Ruse javno na Twitter nalogu šta im to toliko smeta u pokliču: "Slava Ukrajini".

"Gospodo Rusi, hajde nam objasnite šta vam je to toliko 'bolesno' i loše u pokliču 'Slava Ukrajini'? Zašto vam je toliko muka od toga? I nemojte samo vi da nam pričate o nacionalistima...", napisao je on.

Bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov smatra da su predstavnici hrvatske reprezentacije preterali i da takvim sloganima nije mesto u sportu, dodajući da je "rusofobija normalna kod Hrvata, zbog veze Srba i Rusije".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar