Бивши борци пред Парламентом

Представници дијела борачке популације окупили су се данас испред зграде Парламента Федерације Босне и Херцеговине, гдје би требала почети ванредна сједница Представничког дома Федералног парламента, а на којој би, између осталог, требали бити разматрани - Приједлог Закона о правима демобилизираних бранитеља и чланова њихових породица по хитном поступку и Приједлог Закона о борачким удружењима од посебног друштвеног значаја, чији је предлагач посланик Исмет Османовић.

Босна и Херцеговина 10.07.2018 | 12:01
Бивши борци пред Парламентом
Незадовољни односом власти спрам рјешавања њиховог статуса, окупљени борци инсистирају на, како кажу, утврђивању системских рјешења.

Они подсјећају да 'на снази' остају већ позната три захтјева - утврђивање мјесечног новчаног додатка по основу учешћа у минулом рату, престанак финансирања борачких удружења и објава јавног регистра бораца.

Представници бораца присуствоваће ванредном засједању и бити у сталном контакту са учесницима мирних протеста, те су најавили да се неће разилазити док њиховим захтјевима не буде удовољено.

Иначе, учесници мирних протеста казали су да званичних изјава њихових представника засада неће бити, те да ће се накнадно очитовати.

Простор испред улаза зграде у којој је сједиште Парламента ФБиХ 'ограђен' је заштитном оградом, а осигуравају га припадници полицијских снага.

Извор: Фена

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Шта је било елито?

10.07.2018 10:06

Бојите се својих бораца. Стиди се земљо!!! Да ли ветерани у УСА имају овакав статус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.07.2018 16:26

Какви борци,цегер дивизија.Нема висе натоварити бијеле технике хахахахахаха.

Name

Скептик

10.07.2018 10:24

Требају се удружити борци ВРС, Армије БиХ и ХВО и обрачунати се са онима који су их слали у рат да се бију између себе и који су их послије рата одбацили као старе крпе када им вше нису били потребни. Да нас неће можда опет слати да ратујемо међусобно!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

10.07.2018 11:44

Сутра ако треба, ниво ИQ код становника БИХ није бас за похвалу, а поготово у Додикстану.

Name

НН

10.07.2018 11:44

Сутра ако треба, ниво ИQ код становника БИХ није бас за похвалу, а поготово у Додикстану.