Bivši borci pred Parlamentom

Predstavnici dijela boračke populacije okupili su se danas ispred zgrade Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, gdje bi trebala početi vanredna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, a na kojoj bi, između ostalog, trebali biti razmatrani - Prijedlog Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih porodica po hitnom postupku i Prijedlog Zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, čiji je predlagač poslanik Ismet Osmanović.

Bosna i Hercegovina 10.07.2018 | 12:01
Bivši borci pred Parlamentom
Nezadovoljni odnosom vlasti spram rješavanja njihovog statusa, okupljeni borci insistiraju na, kako kažu, utvrđivanju sistemskih rješenja.

Oni podsjećaju da 'na snazi' ostaju već poznata tri zahtjeva - utvrđivanje mjesečnog novčanog dodatka po osnovu učešća u minulom ratu, prestanak finansiranja boračkih udruženja i objava javnog registra boraca.

Predstavnici boraca prisustvovaće vanrednom zasjedanju i biti u stalnom kontaktu sa učesnicima mirnih protesta, te su najavili da se neće razilaziti dok njihovim zahtjevima ne bude udovoljeno.

Inače, učesnici mirnih protesta kazali su da zvaničnih izjava njihovih predstavnika zasada neće biti, te da će se naknadno očitovati.

Prostor ispred ulaza zgrade u kojoj je sjedište Parlamenta FBiH 'ograđen' je zaštitnom ogradom, a osiguravaju ga pripadnici policijskih snaga.

Izvor: Fena

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Šta je bilo elito?

10.07.2018 10:06

Bojite se svojih boraca. Stidi se zemljo!!! Da li veterani u USA imaju ovakav status.

ODGOVORITE
Name

Boki

10.07.2018 16:26

Kakvi borci,ceger divizija.Nema vise natovariti bijele tehnike hahahahahaha.

Name

Skeptik

10.07.2018 10:24

Trebaju se udružiti borci VRS, Armije BiH i HVO i obračunati se sa onima koji su ih slali u rat da se biju između sebe i koji su ih poslije rata odbacili kao stare krpe kada im vše nisu bili potrebni. Da nas neće možda opet slati da ratujemo međusobno!?

ODGOVORITE
Name

NN

10.07.2018 11:44

Sutra ako treba, nivo IQ kod stanovnika BIH nije bas za pohvalu, a pogotovo u Dodikstanu.

Name

NN

10.07.2018 11:44

Sutra ako treba, nivo IQ kod stanovnika BIH nije bas za pohvalu, a pogotovo u Dodikstanu.