ЛЕ, Рудар - Партизан: На побједу као и увијек!

О Рудару из Пљеваља не знају много, али су фудбалери Партизана уверени да ће уз помоћ навијача у Никшићу остварити победу за миран реванш у 1. колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 10.07.2018 | 18:45
ЛЕ, Рудар - Партизан: На побједу као и увијек!
Све осим победе Партизана и пласмана у 2. коло квалификација за Лигу Европе било би велико изненађење и сензационалан неуспех црно-белих.

То треба отворено и јасно рећи. Не због потцењивања пљеваљског Рудара, већ због квалитета Партизана. Црно-бели су готово сачували тим из прошле сезоне. Отишао је нападач Леандре Тавамба (продат за 1,4 милиона евра у Саудијску Арабију), али су доведени Немања Николић и Рикардо Гомеш, који и јесу били форсирани на припремним утакмицама, а остали су (за сада) и Огњен Ожеговић и млади Ђорђе Јовановић. 

"Још не знамо ко ће играти за Рудар, како игра, али има времена, гледаћемо их. Очекујем добар резултат, а то значи победа. Ми смо Партизан, ми увек морамо да идемо на победу, то је наша обавеза", каже везни фудбалер Саша Здјелар пред одлазак на утакмицу у Никшић, где ће Рудар бити номинално домаћин.

Никшић и Црна Гора су познати као велика база навијача Партизана. Зато ће се црно-бели, вероватно, осећати као домаћин у граду на Требјеси. Од помоћи ће бити и информације доскорашњег члана стручног штаба Партизана Андрије Делибашића, рођеног Никшићанина. 

"Андрија је увек део нас, увек се чујемо, у контакту смо. Да вам искрено кажем - да њега није било не знам ни да ли бих ја дошао", открио је Здјелар, који је у Партизан дошао у јануару ове године.

Здјелар оцењује да екипа јесте уигранија него пролетос, самим тим што је тим остао на окупу, а и новајлије су се уклопиле.

"Појачана је конкуренција, сви играчи су свесни да морају боље... Не знам да ли људи знају, али ове године је још теже ући у Европу, због тежуих противника. Али, ми смо Партизан, од нас се очекује више сваке године. Ове године идемо и на титулу и да поново уђемо у групну фазу ЛИге вропе", каже Здјелар.

Данило Пантић је поново црно-бели. Око њега је било неизвесности да ли ће га Челси пустити на позајмицу, да ли ће Патизан, можда, откупити његов уговор. Коначно је "пао" договор и Пантић се вратио у Партизан, где ће играти још годину дана као позајмљени фудбалер. Он је важан играч за Партизан, за креирање нападачких акција.

"Надамо се да ћемо победом ући у наредну сезону и победнички започети наш европски пут. Спремни смо и мотивисани за дуел", рекао је Пантић.

Немања Николић, нападач који је овог лета стигао у редове вицешампиона Србије из суботичког Спартака, истакао је да добро познаје црногорске екипе јер је наступао за Грбаљ.

''Надам се да ћемо ући у меч потпуно концентрисани, јер смо сви свесни важности утакмице. Рудар је на папиру аутсајдер против нас, а на нама је да улогу фаворита пренесемо на терен, који је једино мерило. Играо сам против Рудара, познајем њихов стил, али мислим да је то сада потпуно другачији играчки кадар. Међутим, свакако их треба поштовати јер су озбиљан клуб. Учинићемо све да прођемо даље'', истакао је Николић.

Утакмица између Рудара и Партизана игра се у четвртак у 20.15 сати у Никшићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар