LE, Rudar - Partizan: Na pobjedu kao i uvijek!

O Rudaru iz Pljevalja ne znaju mnogo, ali su fudbaleri Partizana uvereni da će uz pomoć navijača u Nikšiću ostvariti pobedu za miran revanš u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 10.07.2018 | 18:45
LE, Rudar - Partizan: Na pobjedu kao i uvijek!
Sve osim pobede Partizana i plasmana u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope bilo bi veliko iznenađenje i senzacionalan neuspeh crno-belih.

To treba otvoreno i jasno reći. Ne zbog potcenjivanja pljevaljskog Rudara, već zbog kvaliteta Partizana. Crno-beli su gotovo sačuvali tim iz prošle sezone. Otišao je napadač Leandre Tavamba (prodat za 1,4 miliona evra u Saudijsku Arabiju), ali su dovedeni Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš, koji i jesu bili forsirani na pripremnim utakmicama, a ostali su (za sada) i Ognjen Ožegović i mladi Đorđe Jovanović. 

"Još ne znamo ko će igrati za Rudar, kako igra, ali ima vremena, gledaćemo ih. Očekujem dobar rezultat, a to znači pobeda. Mi smo Partizan, mi uvek moramo da idemo na pobedu, to je naša obaveza", kaže vezni fudbaler Saša Zdjelar pred odlazak na utakmicu u Nikšić, gde će Rudar biti nominalno domaćin.

Nikšić i Crna Gora su poznati kao velika baza navijača Partizana. Zato će se crno-beli, verovatno, osećati kao domaćin u gradu na Trebjesi. Od pomoći će biti i informacije doskorašnjeg člana stručnog štaba Partizana Andrije Delibašića, rođenog Nikšićanina. 

"Andrija je uvek deo nas, uvek se čujemo, u kontaktu smo. Da vam iskreno kažem - da njega nije bilo ne znam ni da li bih ja došao", otkrio je Zdjelar, koji je u Partizan došao u januaru ove godine.

Zdjelar ocenjuje da ekipa jeste uigranija nego proletos, samim tim što je tim ostao na okupu, a i novajlije su se uklopile.

"Pojačana je konkurencija, svi igrači su svesni da moraju bolje... Ne znam da li ljudi znaju, ali ove godine je još teže ući u Evropu, zbog težuih protivnika. Ali, mi smo Partizan, od nas se očekuje više svake godine. Ove godine idemo i na titulu i da ponovo uđemo u grupnu fazu LIge vrope", kaže Zdjelar.

Danilo Pantić je ponovo crno-beli. Oko njega je bilo neizvesnosti da li će ga Čelsi pustiti na pozajmicu, da li će Patizan, možda, otkupiti njegov ugovor. Konačno je "pao" dogovor i Pantić se vratio u Partizan, gde će igrati još godinu dana kao pozajmljeni fudbaler. On je važan igrač za Partizan, za kreiranje napadačkih akcija.

"Nadamo se da ćemo pobedom ući u narednu sezonu i pobednički započeti naš evropski put. Spremni smo i motivisani za duel", rekao je Pantić.

Nemanja Nikolić, napadač koji je ovog leta stigao u redove vicešampiona Srbije iz subotičkog Spartaka, istakao je da dobro poznaje crnogorske ekipe jer je nastupao za Grbalj.

''Nadam se da ćemo ući u meč potpuno koncentrisani, jer smo svi svesni važnosti utakmice. Rudar je na papiru autsajder protiv nas, a na nama je da ulogu favorita prenesemo na teren, koji je jedino merilo. Igrao sam protiv Rudara, poznajem njihov stil, ali mislim da je to sada potpuno drugačiji igrački kadar. Međutim, svakako ih treba poštovati jer su ozbiljan klub. Učinićemo sve da prođemo dalje'', istakao je Nikolić.

Utakmica između Rudara i Partizana igra se u četvrtak u 20.15 sati u Nikšiću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar