Терзић: Имамо озбиљан потенцијал!

Генерални директор Црвене звезде каже да су у прелазном року остварени сви циљеви и да неће бити продаје играча до краја квалификација. "Мушки са сваким ко нам стане на пут".

Фудбал 10.07.2018 | 17:45
Терзић: Имамо озбиљан потенцијал!
Звездан Терзић рекао је у интервјуу за "Курир" да је веома задовољан ситуацијом у екипи пред старт квалификација за Лигу шампиона, у среду против летонског Спартакса.

"Осећамо глас јавности, људи препознају да Црвена звезда много добро улази у циклус квалификација за Лигу шампиона. Организационо, финансијски и спортски. Наш највећи капитал је што смо сачували тим од прошле сезоне, јер, реално, осим Ле Талека није отишао", навео је Терзић.

"Кад упоредимо овај и прошлогодишњи улазак у квалфикације, тим против Малтежана и онај који је завршио квалификације био је стваран кроз четири кола. Сада улазимо са комплетном екипом од прошле године, играчи знају захтеве тренера, физички су добро припремљени... Имамо озбиљан потенцијал".

У понедељак је клубу из Саудијске Арабије продат Александар Пешић, за 4,2 милиона евра, а претходно је 3,3 милиона евра приходовано од трансфера Рачића, Аџића и Фримпонга (Ле Талек је отишао као слободан играч).

Генерални директор црвено-белих истиче да је тиме, до даљег, стављена тачка на одласке, мада клуб има понуде за Радоњића, Крстичића, Борјана, Стојковића, Савића и Родића.

"Нико од њих не може да иде док се не заврше квалификације за Лигу шампиона. За Радоњића смо имали понуду на папиру шест милиона, усмено чак осам милиона... Можда ће крајем августа отићи за шест, али да ми сад понуде и 15 милиона - не бих прихватио".

За играче којима тренутно располаже Владан Милојевић, каже да их одликује "карактер победника".

"Имамо два идентична тима, на свакој позицији два добра решења. Остали су Борјан, Стојковић, Родић, Савић, Бабић, Крстичић, Родић, Радоњић, Бен... Недостајала је само 'десетка' и дошао је Ебисилио. Сви остали су дошли да појачају конкуренцију, пре свега Дегенек и Сумаила на позицији штопера, Јевтовић бочно, Мелег као 'десетка', Стојиљковић као шпиц, Јованчић као задњи везни. Плус Срнић, Милић, Павков, Гобељић... Компактан тим и што мене радује, то су играчи који имају карактер победника. Када смо доводили, хтели смо само оне који могу да раде под притиском", изјавио је Терзић.

Звезда би у случају да, према очекивањима, елиминише Спартакс, у другом колу квалификација вероватно играла против кипарског Апоела, након тога вероватно са још јачим противником.

"Чека нас тежак пут, али ми смо спремни. УЕФА је сузила пролаз, амбиције које ми имамо, имају и остали клубови, који много улажу. Лично сам оптимиста и мислим да смо способни да се сударимо мушки и професионално са сваким клубом који нам стане на пут. Да ли ћемо победити, видећемо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар