Terzić: Imamo ozbiljan potencijal!

Generalni direktor Crvene zvezde kaže da su u prelaznom roku ostvareni svi ciljevi i da neće biti prodaje igrača do kraja kvalifikacija. "Muški sa svakim ko nam stane na put".

Fudbal 10.07.2018 | 17:45
Terzić: Imamo ozbiljan potencijal!
Zvezdan Terzić rekao je u intervjuu za "Kurir" da je veoma zadovoljan situacijom u ekipi pred start kvalifikacija za Ligu šampiona, u sredu protiv letonskog Spartaksa.

"Osećamo glas javnosti, ljudi prepoznaju da Crvena zvezda mnogo dobro ulazi u ciklus kvalifikacija za Ligu šampiona. Organizaciono, finansijski i sportski. Naš najveći kapital je što smo sačuvali tim od prošle sezone, jer, realno, osim Le Taleka nije otišao", naveo je Terzić.

"Kad uporedimo ovaj i prošlogodišnji ulazak u kvalfikacije, tim protiv Maltežana i onaj koji je završio kvalifikacije bio je stvaran kroz četiri kola. Sada ulazimo sa kompletnom ekipom od prošle godine, igrači znaju zahteve trenera, fizički su dobro pripremljeni... Imamo ozbiljan potencijal".

U ponedeljak je klubu iz Saudijske Arabije prodat Aleksandar Pešić, za 4,2 miliona evra, a prethodno je 3,3 miliona evra prihodovano od transfera Račića, Adžića i Frimponga (Le Talek je otišao kao slobodan igrač).

Generalni direktor crveno-belih ističe da je time, do daljeg, stavljena tačka na odlaske, mada klub ima ponude za Radonjića, Krstičića, Borjana, Stojkovića, Savića i Rodića.

"Niko od njih ne može da ide dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona. Za Radonjića smo imali ponudu na papiru šest miliona, usmeno čak osam miliona... Možda će krajem avgusta otići za šest, ali da mi sad ponude i 15 miliona - ne bih prihvatio".

Za igrače kojima trenutno raspolaže Vladan Milojević, kaže da ih odlikuje "karakter pobednika".

"Imamo dva identična tima, na svakoj poziciji dva dobra rešenja. Ostali su Borjan, Stojković, Rodić, Savić, Babić, Krstičić, Rodić, Radonjić, Ben... Nedostajala je samo 'desetka' i došao je Ebisilio. Svi ostali su došli da pojačaju konkurenciju, pre svega Degenek i Sumaila na poziciji štopera, Jevtović bočno, Meleg kao 'desetka', Stojiljković kao špic, Jovančić kao zadnji vezni. Plus Srnić, Milić, Pavkov, Gobeljić... Kompaktan tim i što mene raduje, to su igrači koji imaju karakter pobednika. Kada smo dovodili, hteli smo samo one koji mogu da rade pod pritiskom", izjavio je Terzić.

Zvezda bi u slučaju da, prema očekivanjima, eliminiše Spartaks, u drugom kolu kvalifikacija verovatno igrala protiv kiparskog Apoela, nakon toga verovatno sa još jačim protivnikom.

"Čeka nas težak put, ali mi smo spremni. UEFA je suzila prolaz, ambicije koje mi imamo, imaju i ostali klubovi, koji mnogo ulažu. Lično sam optimista i mislim da smo sposobni da se sudarimo muški i profesionalno sa svakim klubom koji nam stane na put. Da li ćemo pobediti, videćemo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar