Црнадак: Успјешан самит у Лондону

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изразио је данас у Лондону наду да ће самит о западном Балкану потврдити опредјељење ЕУ да настави са проширењем на тај регион.

Босна и Херцеговина 09.07.2018 | 23:06
Црнадак: Успјешан самит у Лондону
Обраћајући се на пленарном састанку министара иностраних послова у оквиру Самита о западном Балкану, Црнадак је поздравио најављену додатну финансијску подршку Европске комисије и Велике Британије за регион, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је нагласио да је важно да су питање младих и борба против корупције међу главним темама Самита, јер су то питања која су међу најзначајнијим за БиХ и за наставак реформи.

Током састанка министри су разговарали и о другим безбједносним темама, попут борбе против организованог криминала, тероризма и питања миграција.

Након оставке министра спољних послова Велике Британије Бориса Џонсона домаћин састанка био је министар за Европу и Америку Велике Британије Алан Данкан.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

коле

10.07.2018 04:46

Ајде,исприцај нам како је било на екскурзији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

10.07.2018 07:30

Ако ниси споменуо бар три пута РС ниси србин. Кад небо зна за Србе нек зна и народ

Name

Фактицки

10.07.2018 05:09

Ово ми лици само на вапај оцајника. Ста треба БиХ да трази у ЕУ? Да добије Алди и Лидл? Па у реду, из ове перспективе и то је много!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окано

10.07.2018 05:17

И његове ријечи су као никад до сада одјекнуле Европом. То што је рекао је премијерна информација за Европу и свијет ,... .захвалио се за "помоћ, споменуо младе и корупцију, ех да је још споменуо расељена лица и породице погинулих и нестале, тад би био у фулу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

10.07.2018 06:32

Да, јес, толико је успјешан да је Џонсон поднио оставку прије вашег састанка, а онда је баба Куре све то преузела на себе

ОДГОВОРИТЕ