Crnadak: Uspješan samit u Londonu

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izrazio je danas u Londonu nadu da će samit o zapadnom Balkanu potvrditi opredjeljenje EU da nastavi sa proširenjem na taj region.

Bosna i Hercegovina 09.07.2018 | 23:06
Crnadak: Uspješan samit u Londonu
Obraćajući se na plenarnom sastanku ministara inostranih poslova u okviru Samita o zapadnom Balkanu, Crnadak je pozdravio najavljenu dodatnu finansijsku podršku Evropske komisije i Velike Britanije za region, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak je naglasio da je važno da su pitanje mladih i borba protiv korupcije među glavnim temama Samita, jer su to pitanja koja su među najznačajnijim za BiH i za nastavak reformi.

Tokom sastanka ministri su razgovarali i o drugim bezbjednosnim temama, poput borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i pitanja migracija.

Nakon ostavke ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona domaćin sastanka bio je ministar za Evropu i Ameriku Velike Britanije Alan Dankan.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kole

10.07.2018 04:46

Ajde,ispricaj nam kako je bilo na ekskurziji..

ODGOVORITE
Name

Baja

10.07.2018 07:30

Ako nisi spomenuo bar tri puta RS nisi srbin. Kad nebo zna za Srbe nek zna i narod

Name

Fakticki

10.07.2018 05:09

Ovo mi lici samo na vapaj ocajnika. Sta treba BiH da trazi u EU? Da dobije Aldi i Lidl? Pa u redu, iz ove perspektive i to je mnogo!

ODGOVORITE
Name

Okano

10.07.2018 05:17

I njegove riječi su kao nikad do sada odjeknule Evropom. To što je rekao je premijerna informacija za Evropu i svijet ,... .zahvalio se za "pomoć, spomenuo mlade i korupciju, eh da je još spomenuo raseljena lica i porodice poginulih i nestale, tad bi bio u fulu!

ODGOVORITE
Name

Па

10.07.2018 06:32

Да, јес, толико је успјешан да је Џонсон поднио оставку прије вашег састанка, а онда је баба Куре све то преузела на себе

ODGOVORITE