WБ: Надал опет 3:0, Андерсон иде на Федерера!

Рафаел Надал и Кевин Андерсон пласирали су се у понедељак у четвртфинале Вимблдона.  Најбољи Надалов Вимблдон од 2011. године.  Шпанац није оволико "догурао" од када је изгубио финале од Новака Ђоковића.

Тенис 09.07.2018 | 20:45
WБ: Надал опет 3:0, Андерсон иде на Федерера!
Надал је опет прегазио свог ривала, надиграо је Чеха Јиржија Веселог са 6:3, 6:3, 6:4.

Шпанац је забележио четврту узастопну победу у три сета на теренима Ол Ингланд Клуба.

Без обзира шта уради у наставку Вимблдона, остаће запамћено да Рафаел Надал није био успешнији на највећем Гренд слем турниру у последњих седам година.

Иако у витрини има две титуле Вимблдона (2008. и 2010), Шпанац се овог понедељка први пут вратио у четвртфинале од 2011. када је стигао до финала и у њему изгубио од Новака Ђоковића.

Тријумфом против Чеха Јиржија Веселог резултатом 3:0 у сетовима (6:3, 6:3, 6:4), Надал се пласирао међу најбољих осам и наредни ривал биће му победник меча Хуан Мартин Дел Потро - Жил Симон.

Шпанац је тако остао на курсу на којем би могао да се у полуфиналу сретне са Ђоковићем, под условом да наш тенисер претходно победи Карена Хачанова, а потом и Кеија Нишикорија, потенцијалног ривала у четвртфиналу.

Иако звучи помало невероватно, Надал је претходних година у контунитету лоше пролазио на најпрестижнијем турниру, па је само два пута стизао до осмине финала, где је 2014. губио од Ника Кирјоса, а 2017. од Жила Милера.

Надал у свом првом четвртфиналу Вимблдона после седам година чека бољег из дуела између петог носиоца Хуана Мартина дел Потра и Жила Симона. 

С друге стране, Андерсон је први пут у каријери савладао Француза Гаела Монфиса, после трочасовне борбе и три тај-брејка у четири сета. 

Јужноафриканац је одолео притиску ривала након што је Монфис смањио на 2-1, те славио са 7:6(4), 7:6(2), 5:7, 7:6(4). 

Андерсон се први пут пласирао у четвртфинале Вимблдона, а тамо ће играти са првим фаворитом Роџером Федерером.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар