WB: Nadal opet 3:0, Anderson ide na Federera!

Rafael Nadal i Kevin Anderson plasirali su se u ponedeljak u četvrtfinale Vimbldona.  Najbolji Nadalov Vimbldon od 2011. godine.  Španac nije ovoliko "dogurao" od kada je izgubio finale od Novaka Đokovića.

Tenis 09.07.2018 | 20:45
WB: Nadal opet 3:0, Anderson ide na Federera!
Nadal je opet pregazio svog rivala, nadigrao je Čeha Jiržija Veselog sa 6:3, 6:3, 6:4.

Španac je zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu u tri seta na terenima Ol Ingland Kluba.

Bez obzira šta uradi u nastavku Vimbldona, ostaće zapamćeno da Rafael Nadal nije bio uspešniji na najvećem Grend slem turniru u poslednjih sedam godina.

Iako u vitrini ima dve titule Vimbldona (2008. i 2010), Španac se ovog ponedeljka prvi put vratio u četvrtfinale od 2011. kada je stigao do finala i u njemu izgubio od Novaka Đokovića.

Trijumfom protiv Čeha Jiržija Veselog rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 6:4), Nadal se plasirao među najboljih osam i naredni rival biće mu pobednik meča Huan Martin Del Potro - Žil Simon.

Španac je tako ostao na kursu na kojem bi mogao da se u polufinalu sretne sa Đokovićem, pod uslovom da naš teniser prethodno pobedi Karena Hačanova, a potom i Keija Nišikorija, potencijalnog rivala u četvrtfinalu.

Iako zvuči pomalo neverovatno, Nadal je prethodnih godina u kontunitetu loše prolazio na najprestižnijem turniru, pa je samo dva puta stizao do osmine finala, gde je 2014. gubio od Nika Kirjosa, a 2017. od Žila Milera.

Nadal u svom prvom četvrtfinalu Vimbldona posle sedam godina čeka boljeg iz duela između petog nosioca Huana Martina del Potra i Žila Simona. 

S druge strane, Anderson je prvi put u karijeri savladao Francuza Gaela Monfisa, posle tročasovne borbe i tri taj-brejka u četiri seta. 

Južnoafrikanac je odoleo pritisku rivala nakon što je Monfis smanjio na 2-1, te slavio sa 7:6(4), 7:6(2), 5:7, 7:6(4). 

Anderson se prvi put plasirao u četvrtfinale Vimbldona, a tamo će igrati sa prvim favoritom Rodžerom Federerom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar