WБ: Серена гази редом! Кеи чека Нолета!

Нишикори чека Ђоковића.  Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у четвртфинале Вимблдона где ће му потенцијални ривал бити Новак Ђоковић.  Серена "гази" до четвртфинала, прошле Кербер и Касаткина.  Америчка тенисерка Серена Вилијамс победила је Рускињу Јевгенију Родину и пласирала се у четвртфинале Вимблдона. Серена је тријумфовала са 2-0, по сетовима 6:2, 6:2.

Тенис 09.07.2018 | 19:45
WБ: Серена гази редом! Кеи чека Нолета!
Мада нисмо навикли да 181. тенисерка света улази међу осам најбољих на турниру, нисмо навикли ни да је млађа сестра Вилијамс далеко испод стотог места.

Освајачица 23 Гренд слема је Родину, 120. играчицу на WТА листи савладала за свега сат времена игре уз два брејка у првом и три у другом сету.

Родина је тада успела да пружи отпор и при резултату 3:1 за Вилијамсову направи брејк за 3:2, али одмах губи наредни сервис гем, па још један и Серена пролази даље убедљиво. 

Вилијамс ће у наредној рунди играти против Камиле Ђорђи, која је била боља од Јекатерине Макарове са 2-0, 6:3 и 6:4. 

Анђелик Кербер је оправдала статус фаворита и победила Белинду Бенчић са 2-0. Први сет је добила 6:3, а у другом је успела да се извуче и одузме сервис противници када је Бенчић на 5:4 сервирала за изједначење у сетовима. 

Отишло се у тај-брејк у ком је тесно славила Немица и прошла даје. Дарија Касаткина је успела да победи Белгијанку Ван Ујтванк са 2-1, 6:7, 6:3, 6:2, док је Јулија Гергес победила Хрватицу Дону Векић без изгубљеног сета 6:3, 6:2. 

Гергес ће у четвртфиналу играти против Кики Бертенс, Касаткина се састаје са Анђелик Кербер, а преостали пар четвртфинала чине Цибулкова и Остапенко.

Нишикори чека Ђоковића. Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у четвртфинале Вимблдона где ће му потенцијални ривал бити Новак Ђоковић.

Нишикори је после преокрета савладао Летонца Ернестса Гулбиса са 4:6, 7:6(5), 7:6(10), 6:1.

Он сада чека расплет дуела између Ђоковића и Руса Карена Хачанова који је последњи на програму на Терену 1.

Јапански тенисер, 28. на АТП листи, изборио је пласман и заказао потенцијални меч против српског тенисера тријумфом против Летонца Ернестса Гулбиса, резултатом 3:1 у сетовима (4:6, 7:6, 7:6, 6:1).

Нишикори је тако преокретом остварио свој најбољи резултат на Вимблдону, јер је 2016. и 2014. био заустављан у четвртом колу.

Овог лета, Јапанац игра одлично у Енглеској, јер је раније избацио квалификанта из Америке Кристијана Харисона (3:1), Аустралијанца Бернарда Томића (3:1, такође после преокрета) и Ника Кирјиоса (3:0).

Тријумфом против Гулбиса, Нишикори је постао четврти учесник четвртфинала после Роџера Федерера, Милоша Раонића и Џона Изнера, а први у "доњем" делу костура, у којем је и Новак Ђоковић.

У четвртфинале се пласирао и Американац Џон Изнер, који је после два тај-брејка "сломио" Грка Стефаноса Циципаса са 6:4, 7:6(8), 7:6(4). 

Изнер ће у наредној рунди играти против Канађанина Милоша Раонића који је у три сета савладао другог Американца Мекензија Мекдоналда са 6:3, 6:4, 6:7(5), 6:2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар