WB: Serena gazi redom! Kei čeka Noleta!

Nišikori čeka Đokovića.  Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Vimbldona gde će mu potencijalni rival biti Novak Đoković.  Serena "gazi" do četvrtfinala, prošle Kerber i Kasatkina.  Američka teniserka Serena Vilijams pobedila je Ruskinju Jevgeniju Rodinu i plasirala se u četvrtfinale Vimbldona. Serena je trijumfovala sa 2-0, po setovima 6:2, 6:2.

Tenis 09.07.2018 | 19:45
WB: Serena gazi redom! Kei čeka Noleta!
Mada nismo navikli da 181. teniserka sveta ulazi među osam najboljih na turniru, nismo navikli ni da je mlađa sestra Vilijams daleko ispod stotog mesta.

Osvajačica 23 Grend slema je Rodinu, 120. igračicu na WTA listi savladala za svega sat vremena igre uz dva brejka u prvom i tri u drugom setu.

Rodina je tada uspela da pruži otpor i pri rezultatu 3:1 za Vilijamsovu napravi brejk za 3:2, ali odmah gubi naredni servis gem, pa još jedan i Serena prolazi dalje ubedljivo. 

Vilijams će u narednoj rundi igrati protiv Kamile Đorđi, koja je bila bolja od Jekaterine Makarove sa 2-0, 6:3 i 6:4. 

Anđelik Kerber je opravdala status favorita i pobedila Belindu Benčić sa 2-0. Prvi set je dobila 6:3, a u drugom je uspela da se izvuče i oduzme servis protivnici kada je Benčić na 5:4 servirala za izjednačenje u setovima. 

Otišlo se u taj-brejk u kom je tesno slavila Nemica i prošla daje. Darija Kasatkina je uspela da pobedi Belgijanku Van Ujtvank sa 2-1, 6:7, 6:3, 6:2, dok je Julija Gerges pobedila Hrvaticu Donu Vekić bez izgubljenog seta 6:3, 6:2. 

Gerges će u četvrtfinalu igrati protiv Kiki Bertens, Kasatkina se sastaje sa Anđelik Kerber, a preostali par četvrtfinala čine Cibulkova i Ostapenko.

Nišikori čeka Đokovića. Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Vimbldona gde će mu potencijalni rival biti Novak Đoković.

Nišikori je posle preokreta savladao Letonca Ernestsa Gulbisa sa 4:6, 7:6(5), 7:6(10), 6:1.

On sada čeka rasplet duela između Đokovića i Rusa Karena Hačanova koji je poslednji na programu na Terenu 1.

Japanski teniser, 28. na ATP listi, izborio je plasman i zakazao potencijalni meč protiv srpskog tenisera trijumfom protiv Letonca Ernestsa Gulbisa, rezultatom 3:1 u setovima (4:6, 7:6, 7:6, 6:1).

Nišikori je tako preokretom ostvario svoj najbolji rezultat na Vimbldonu, jer je 2016. i 2014. bio zaustavljan u četvrtom kolu.

Ovog leta, Japanac igra odlično u Engleskoj, jer je ranije izbacio kvalifikanta iz Amerike Kristijana Harisona (3:1), Australijanca Bernarda Tomića (3:1, takođe posle preokreta) i Nika Kirjiosa (3:0).

Trijumfom protiv Gulbisa, Nišikori je postao četvrti učesnik četvrtfinala posle Rodžera Federera, Miloša Raonića i Džona Iznera, a prvi u "donjem" delu kostura, u kojem je i Novak Đoković.

U četvrtfinale se plasirao i Amerikanac Džon Izner, koji je posle dva taj-brejka "slomio" Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6(8), 7:6(4). 

Izner će u narednoj rundi igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića koji je u tri seta savladao drugog Amerikanca Mekenzija Mekdonalda sa 6:3, 6:4, 6:7(5), 6:2.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar