WБ: Федерер рутински са Манарином за четвртфинале!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у четвртфинале Вимблдона победом над Адријаном Манарином из Француске са 3-0, по сетовима 6:0, 7:5, 6:4.  

Тенис 09.07.2018 | 16:45
WБ: Федерер рутински са Манарином за четвртфинале!
Федерер експрес први у четвртфиналу! Бранилац титуле на Вимблдону убедљив против Манарина.

Осмоструки и актуелни шампион највећег тениског турнира на свету, Роџер Федерер пласирао се и ове и ове године у четвртфинале Вимблдона. Он је у осмини финала лондонског гренд слема савладао Француза Адријана Манарина са 3:0, по сетовима 6:0, 7:5 и 6:4

Швајцарски маестро је још једном показао свима да је спреман за нови трк ка престижном пехару, нарочито пошто је први сет добио за невероватних 16 минута. Није Манарино било ко, тренутно је 26. на светској лествици, али када Федекс игра како зна ривали делују као почетници. Стабилизовао се Француз након блицкрига Федерера у првом сету, те је успео да га како-тако прати и парира му у наставку меча, али без шансе за преокрет. То ипак није било довољно за ништа више од солидног утиска и поздрава од Вимблдона за ову годину након само сат и 45 минута "борбе" са мештером из Базела..

Федерер ће се за продор у полуфинале борити са бољим из сусрета између Француза Гаела Монфиса и Јужноафриканца Кевина Андресона.

Осмоструки шампион лондонског Гренд слема је победио као и много пута до сада – на искуство.

Разлика у резултату не осликава оно што се током целог меча дешавало на терену, али је Федерер искористио све падове Француза и сурово их казнио. Сада има 32 заредом добијена сета на теренима "Ол Ингланд клаба".

Тенисери се скоро нису ни загрејали, а први сет је већ био готов. Само 16 минута је било потребно Федереру да потпуно растури Манаринову игру и освоји тај део игре са 6:0. 

На сличан начин је почео и први гем другог сета када је Федерер имао три брејк лопте за 1:0. Манарино се спасао, а швајцарски играч је у наставку мало попустио. 

Поједини бекхенди који иначе пролазе, Роџер је почео да избацује ван терена и Француз је успевао да одржи корак све до 5:5. Тада Федерер осваја два поена заредом за 15:40 и прави кључни брејк за 6:5 у другом сету и одмах потом за 2-0. 

Манарино се у трећем држао до 4:4. После велике борбе, Швајцарац је осетио да треба да притисне противника у деветом гему, Адријан је попустио на другој брејк лоптици и Федерер је на готово исти начин као и сет раније успео да освоји и трећи и прође даље. 

Федерер у четвртфиналу игра против бољег из дуела Кевина Андерсона и Гаела Монфиса.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПИТ САМПРАС

10.07.2018 13:00

Ви то зовете рутински а цак и Wиландер тврди да има пуно тенисера који би могли да га победе у Wимбледон-у али ..... недозвољава АТП !!!

ОДГОВОРИТЕ