WB: Federer rutinski sa Manarinom za četvrtfinale!

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Adrijanom Manarinom iz Francuske sa 3-0, po setovima 6:0, 7:5, 6:4.  

Tenis 09.07.2018 | 16:45
WB: Federer rutinski sa Manarinom za četvrtfinale!
Federer ekspres prvi u četvrtfinalu! Branilac titule na Vimbldonu ubedljiv protiv Manarina.

Osmostruki i aktuelni šampion najvećeg teniskog turnira na svetu, Rodžer Federer plasirao se i ove i ove godine u četvrtfinale Vimbldona. On je u osmini finala londonskog grend slema savladao Francuza Adrijana Manarina sa 3:0, po setovima 6:0, 7:5 i 6:4

Švajcarski maestro je još jednom pokazao svima da je spreman za novi trk ka prestižnom peharu, naročito pošto je prvi set dobio za neverovatnih 16 minuta. Nije Manarino bilo ko, trenutno je 26. na svetskoj lestvici, ali kada Fedeks igra kako zna rivali deluju kao početnici. Stabilizovao se Francuz nakon blickriga Federera u prvom setu, te je uspeo da ga kako-tako prati i parira mu u nastavku meča, ali bez šanse za preokret. To ipak nije bilo dovoljno za ništa više od solidnog utiska i pozdrava od Vimbldona za ovu godinu nakon samo sat i 45 minuta "borbe" sa mešterom iz Bazela..

Federer će se za prodor u polufinale boriti sa boljim iz susreta između Francuza Gaela Monfisa i Južnoafrikanca Kevina Andresona.

Osmostruki šampion londonskog Grend slema je pobedio kao i mnogo puta do sada – na iskustvo.

Razlika u rezultatu ne oslikava ono što se tokom celog meča dešavalo na terenu, ali je Federer iskoristio sve padove Francuza i surovo ih kaznio. Sada ima 32 zaredom dobijena seta na terenima "Ol Ingland klaba".

Teniseri se skoro nisu ni zagrejali, a prvi set je već bio gotov. Samo 16 minuta je bilo potrebno Federeru da potpuno rasturi Manarinovu igru i osvoji taj deo igre sa 6:0. 

Na sličan način je počeo i prvi gem drugog seta kada je Federer imao tri brejk lopte za 1:0. Manarino se spasao, a švajcarski igrač je u nastavku malo popustio. 

Pojedini bekhendi koji inače prolaze, Rodžer je počeo da izbacuje van terena i Francuz je uspevao da održi korak sve do 5:5. Tada Federer osvaja dva poena zaredom za 15:40 i pravi ključni brejk za 6:5 u drugom setu i odmah potom za 2-0. 

Manarino se u trećem držao do 4:4. Posle velike borbe, Švajcarac je osetio da treba da pritisne protivnika u devetom gemu, Adrijan je popustio na drugoj brejk loptici i Federer je na gotovo isti način kao i set ranije uspeo da osvoji i treći i prođe dalje. 

Federer u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz duela Kevina Andersona i Gaela Monfisa.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PIT SAMPRAS

10.07.2018 13:00

Vi to zovete rutinski a cak i Wilander tvrdi da ima puno tenisera koji bi mogli da ga pobede u Wimbledon-u ali ..... nedozvoljava ATP !!!

ODGOVORITE