Егзодус из Спортинга!

Оде Мартинс, оде Карваљо, оде Жералдес, оде Рибеиро! Али остаје Фернандес. . .  Епилог свих дешавања код Лавова.

Фудбал 10.07.2018 | 23:40
Егзодус из Спортинга!
Потпуни хаос влада у Спортингу још од финиша прошле сезоне. Доста је сукоба, смењен је председник, навијачи су тукли играче, доведен је Синиша Михајловић на место тренера, па је отишао, а на место тренера стигао Жозе Пезеиро. Када све то ставите на вагу, онда је и логично да ће да дође до егзодуса. Из тима ће отићи Желсон Мартинс и Вилијам Карваљо, док је Бруно Фернандес ипак решио да остане.

Трансфер Мартинса у Атлетико Мадрид је само ствар озваничења. Добио је разне понуде овај играч, од Монака, преко Лација, Интера и Милана, али се одлучио за Јорганџије. Потписаће четворогодишњи уговор и примаће 3.000.000 евра годишње. Он је недавно раскинуо уговор са Спортингом за који је прошле сезоне дао 13 голова и исто толико наместио.

А шпански медији пишу да ће Бетис направити жесток финансијски улог и довести Вилијама Карваља који ће тако постати друго најскупље појачање у 111 година дугој историји клуба - 25.000.000 евра. Скупљи од њега био би само Денилсон који је 1998. године дошао у Бетис.

За разлику од њих, Бруно Фернандес је одлучио да ипак остане у Спортингу, али је добио дупло јачи уговор него што је досад имао. Спортинг ће му платити 4.000.000 евра бруто, што значи да ће добити нешто више од 2.000.000 евра нето. Уговор ће остати активан до 2022. године, а откупна клаузула износиће 100.000.000 евра. Бруно је на крају прошле сезоне отишао из клуба и решио да се не враћа више после напада хулигана на играче Спортинга.

А Спортинг ће остати без још два фудбалера овог лета.

Ајнтрахт из Франкфурта жели да откупи нападача Франсиска Жералдеса, јавља А Бола. Жералдес је прошлу сезону провео у Ајнтрахту као позајмљен играч Спортинга, а сада би његов уговор могао да буде откупљен за око 6.500.000 евра.

И ту није крај. Нант је према информацијама из Француске на прагу да купи Рубена Рибеира из Спортинга за 1.000.000 евра. Он је договорио двогодишњи уговор са Канаринцима.

Колико само промена код Лавова...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар