Egzodus iz Sportinga!

Ode Martins, ode Karvaljo, ode Žeraldes, ode Ribeiro! Ali ostaje Fernandes. . .  Epilog svih dešavanja kod Lavova.

Fudbal 10.07.2018 | 23:40
Egzodus iz Sportinga!
Potpuni haos vlada u Sportingu još od finiša prošle sezone. Dosta je sukoba, smenjen je predsednik, navijači su tukli igrače, doveden je Siniša Mihajlović na mesto trenera, pa je otišao, a na mesto trenera stigao Žoze Pezeiro. Kada sve to stavite na vagu, onda je i logično da će da dođe do egzodusa. Iz tima će otići Želson Martins i Vilijam Karvaljo, dok je Bruno Fernandes ipak rešio da ostane.

Transfer Martinsa u Atletiko Madrid je samo stvar ozvaničenja. Dobio je razne ponude ovaj igrač, od Monaka, preko Lacija, Intera i Milana, ali se odlučio za Jorgandžije. Potpisaće četvorogodišnji ugovor i primaće 3.000.000 evra godišnje. On je nedavno raskinuo ugovor sa Sportingom za koji je prošle sezone dao 13 golova i isto toliko namestio.

A španski mediji pišu da će Betis napraviti žestok finansijski ulog i dovesti Vilijama Karvalja koji će tako postati drugo najskuplje pojačanje u 111 godina dugoj istoriji kluba - 25.000.000 evra. Skuplji od njega bio bi samo Denilson koji je 1998. godine došao u Betis.

Za razliku od njih, Bruno Fernandes je odlučio da ipak ostane u Sportingu, ali je dobio duplo jači ugovor nego što je dosad imao. Sporting će mu platiti 4.000.000 evra bruto, što znači da će dobiti nešto više od 2.000.000 evra neto. Ugovor će ostati aktivan do 2022. godine, a otkupna klauzula iznosiće 100.000.000 evra. Bruno je na kraju prošle sezone otišao iz kluba i rešio da se ne vraća više posle napada huligana na igrače Sportinga.

A Sporting će ostati bez još dva fudbalera ovog leta.

Ajntraht iz Frankfurta želi da otkupi napadača Fransiska Žeraldesa, javlja A Bola. Žeraldes je prošlu sezonu proveo u Ajntrahtu kao pozajmljen igrač Sportinga, a sada bi njegov ugovor mogao da bude otkupljen za oko 6.500.000 evra.

I tu nije kraj. Nant je prema informacijama iz Francuske na pragu da kupi Rubena Ribeira iz Sportinga za 1.000.000 evra. On je dogovorio dvogodišnji ugovor sa Kanarincima.

Koliko samo promena kod Lavova...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar