Интер и Врсаљко - ДА! Још само Атлетико...

Сад офанзива на Рафињу! Пјеро Аузилио полако слаже коцкице.

Фудбал 11.07.2018 | 18:15
Интер и Врсаљко - ДА! Још само Атлетико...
Интеров мозаик полако добија жељени облик, а да би он био потпун сада је потребно да се закључе још два велика посла из Шпаније - Шиме Врсаљко и Рафиња Алкантара.

Спортски директор Пјеро Аузилио ради све у намери да победи Рому и Наполи у трци за хрватског бека, а информацје са Чизме и Пиринеја кажу да са Врсаљком већ постоји договор и да се сада само чека сигнал из Мадрида како би посао био склопљен. Врсаљко жели да се врати у Италију, Интер је опција којој се искрено нада, али сада је све у Интеровим рукама. Прва понуда за позајмицу и опцију куповине на 20.000.000 евра није прошла у Атлетику, пошто се чека бар пет милиона више. Тај новац Атлетико би аутоматски искористио за куповину Врсаљкове замене Ђибрила Сидибеа из Монака, због чега не жели да спусти своје захтеве ни за цент.

"Интеру ће тешко бити да испреговара услове са Атлетиком. Постоје два сценарија – или да Интер одмах откупи Врсаљка, или да га позајми уз обавезу куповине наредног лета. Додуше, Атлетико прво жели да се осигура и обезбеди замену пре него што Шиме оде. То је засад Сидибе", рекао је Врсаљковагент Бепе Ризо. 

Преломни фактор у овој причи могао би да буде управо Врсаљко, пошто је његова жеља за повратком на Чизму велика и разговор с управом Атлетика могао би да промени ствари. Али, то се неће десити пре краја Мундијала у Русији, пошто Врсаљко има обавезе са Хрватском. 

Паралелно Интер спрема терен и за повратак Рафиње Алкантаре на нову позајмицу из Барселоне. Састанак са управом шпанског првака има заказан састанак у среду, а Пјеро Аузилио и његови сарадници се надају да би Интер могао да добије Рафињу на нову позајмицу, уз опцију куповине на 30.000.000 евра. Интер је почетком овог прелазног рока испустио прилику да Рафињу ангажује за готово 38.000.000 евра кроз опцију откупа. Неразури у том моменту нису имали новац да тај посао заврше, због чега се и надају новој позајмици. 

Рафиња се током прошле полусезоне одлично уклопио у систем Лучана Спалетија и постао један од најзначајнијих играча везног реда. Заједно са Раџом Најнголаном Интер би могао да има прилично јаку средину терена. Рафиња није у плановима Ернеста Валвердеа за наредну сезону. 

Наредни дани биће пресудни...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар