Inter i Vrsaljko - DA! Još samo Atletiko...

Sad ofanziva na Rafinju! Pjero Auzilio polako slaže kockice.

Fudbal 11.07.2018 | 18:15
Inter i Vrsaljko - DA! Još samo Atletiko...
Interov mozaik polako dobija željeni oblik, a da bi on bio potpun sada je potrebno da se zaključe još dva velika posla iz Španije - Šime Vrsaljko i Rafinja Alkantara.

Sportski direktor Pjero Auzilio radi sve u nameri da pobedi Romu i Napoli u trci za hrvatskog beka, a informacje sa Čizme i Pirineja kažu da sa Vrsaljkom već postoji dogovor i da se sada samo čeka signal iz Madrida kako bi posao bio sklopljen. Vrsaljko želi da se vrati u Italiju, Inter je opcija kojoj se iskreno nada, ali sada je sve u Interovim rukama. Prva ponuda za pozajmicu i opciju kupovine na 20.000.000 evra nije prošla u Atletiku, pošto se čeka bar pet miliona više. Taj novac Atletiko bi automatski iskoristio za kupovinu Vrsaljkove zamene Đibrila Sidibea iz Monaka, zbog čega ne želi da spusti svoje zahteve ni za cent.

"Interu će teško biti da ispregovara uslove sa Atletikom. Postoje dva scenarija – ili da Inter odmah otkupi Vrsaljka, ili da ga pozajmi uz obavezu kupovine narednog leta. Doduše, Atletiko prvo želi da se osigura i obezbedi zamenu pre nego što Šime ode. To je zasad Sidibe", rekao je Vrsaljkovagent Bepe Rizo. 

Prelomni faktor u ovoj priči mogao bi da bude upravo Vrsaljko, pošto je njegova želja za povratkom na Čizmu velika i razgovor s upravom Atletika mogao bi da promeni stvari. Ali, to se neće desiti pre kraja Mundijala u Rusiji, pošto Vrsaljko ima obaveze sa Hrvatskom. 

Paralelno Inter sprema teren i za povratak Rafinje Alkantare na novu pozajmicu iz Barselone. Sastanak sa upravom španskog prvaka ima zakazan sastanak u sredu, a Pjero Auzilio i njegovi saradnici se nadaju da bi Inter mogao da dobije Rafinju na novu pozajmicu, uz opciju kupovine na 30.000.000 evra. Inter je početkom ovog prelaznog roka ispustio priliku da Rafinju angažuje za gotovo 38.000.000 evra kroz opciju otkupa. Nerazuri u tom momentu nisu imali novac da taj posao završe, zbog čega se i nadaju novoj pozajmici. 

Rafinja se tokom prošle polusezone odlično uklopio u sistem Lučana Spaletija i postao jedan od najznačajnijih igrača veznog reda. Zajedno sa Radžom Najngolanom Inter bi mogao da ima prilično jaku sredinu terena. Rafinja nije u planovima Ernesta Valverdea za narednu sezonu. 

Naredni dani biće presudni...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar