Звезда промовисала 12 младића!

Прве професионалне уговоре потписало је са шампионом Србије девет фудбалера рођених 2001. и тројица рођена 2002. године. "Ово је озбиљан корак ка првом тиму", нагласио је један од тренера.

Фудбал 09.07.2018 | 17:45
Звезда промовисала 12 младића!
Сан да потпишу професионалне уговоре са Црвеном звездом испунио се у понедељак плејади момака из омладинске школе.

Свечани чин обавила су деветорица фудбалера рођена 2001. године - Един Ајдиновић, Лука Великић, Марко Дедијер, Његош Купусовић, Давид Милисављевић, Мирко Миликић, Никола Савић, Ненад Аџибаба и Борисав Бурмаз, као и годину дана млађи Милош Пантовић, Едвин Елевен и Алекса Матић.

Честитали су им тренери омладинског и кадетског тима, Никола Јелић, Братислав Живковић, Никола Пуача и Славољуб Ђорђевић.

"Наши дечаци су пре свега одрицањем, радом и понашањем, дошли до дана који доноси остварење сна. Овај уговор треба да вам буде подстрек да још више и јаче радите, како бисте дошли до циља којем сви стремимо, а то је да постанете играчи за први тим Црвене звезде", рекао је Јелић.

Славољуб Ђорђевић указао је тинејџерима да сада и тренери, али и они сами, имају много већу обавезу.

"Морате да знате да је ово један озбиљан корак ка професионалном спорту и ка првом тиму Црвене звезде. Ваша обавеза сада је много већа него пре, а како ваша, тако и наша, јер чим тренирамо професионалце - обавеза нас тренера је да и у раду и у понашању подижемо летвицу на горе".

Он је оценио да стратегија форсирања Звездине деце представља једини исправан пут.

"Та деца се од малих ногу васпитавају и тренирају, прави се победнички менталитет, захтеви из млађих категорија касније се спроводе и у првом тиму... Из личног искуства знам да клуб само тако може да се врати на свој стари пут. Уз подршку навијача, коју су деца већ осетила, сигурно је да Звезда са њима има озбиљну будућност".

Млађе селекције црвено-белих пролетос су освојиле титулу првака државе у пионирској, кадетској и омладинској конкуренцији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар