Zvezda promovisala 12 mladića!

Prve profesionalne ugovore potpisalo je sa šampionom Srbije devet fudbalera rođenih 2001. i trojica rođena 2002. godine. "Ovo je ozbiljan korak ka prvom timu", naglasio je jedan od trenera.

Fudbal 09.07.2018 | 17:45
Zvezda promovisala 12 mladića!
San da potpišu profesionalne ugovore sa Crvenom zvezdom ispunio se u ponedeljak plejadi momaka iz omladinske škole.

Svečani čin obavila su devetorica fudbalera rođena 2001. godine - Edin Ajdinović, Luka Velikić, Marko Dedijer, Njegoš Kupusović, David Milisavljević, Mirko Milikić, Nikola Savić, Nenad Adžibaba i Borisav Burmaz, kao i godinu dana mlađi Miloš Pantović, Edvin Eleven i Aleksa Matić.

Čestitali su im treneri omladinskog i kadetskog tima, Nikola Jelić, Bratislav Živković, Nikola Puača i Slavoljub Đorđević.

"Naši dečaci su pre svega odricanjem, radom i ponašanjem, došli do dana koji donosi ostvarenje sna. Ovaj ugovor treba da vam bude podstrek da još više i jače radite, kako biste došli do cilja kojem svi stremimo, a to je da postanete igrači za prvi tim Crvene zvezde", rekao je Jelić.

Slavoljub Đorđević ukazao je tinejdžerima da sada i treneri, ali i oni sami, imaju mnogo veću obavezu.

"Morate da znate da je ovo jedan ozbiljan korak ka profesionalnom sportu i ka prvom timu Crvene zvezde. Vaša obaveza sada je mnogo veća nego pre, a kako vaša, tako i naša, jer čim treniramo profesionalce - obaveza nas trenera je da i u radu i u ponašanju podižemo letvicu na gore".

On je ocenio da strategija forsiranja Zvezdine dece predstavlja jedini ispravan put.

"Ta deca se od malih nogu vaspitavaju i treniraju, pravi se pobednički mentalitet, zahtevi iz mlađih kategorija kasnije se sprovode i u prvom timu... Iz ličnog iskustva znam da klub samo tako može da se vrati na svoj stari put. Uz podršku navijača, koju su deca već osetila, sigurno je da Zvezda sa njima ima ozbiljnu budućnost".

Mlađe selekcije crveno-belih proletos su osvojile titulu prvaka države u pionirskoj, kadetskoj i omladinskoj konkurenciji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar