Озилов отац: Сине, вријеме је да кажеш "збогом панцери"!

Мустафа Озил, отац репрезентативца Немачке, каже да је његов син с правом љут због критика после неуспеха на Мундијалу и саветује га да би требало да се повуче из националног тима.

Фудбал 10.07.2018 | 22:00
Озилов отац: Сине, вријеме је да кажеш "збогом панцери"!
Актуелни светски шампион Немачка је доживела дебакл на Мундијалу у Русији, пошто је шокантно завршила такмичење већ после групне фазе.

После тог неуспеха, јавност је гласно критиковала играче, а први на удару био је Месут Озил.

Бивши репрезентативац немачке Лотар Матеус прозвао је играча Арсенала рекавши да "одаје утисак играча који уопште није део репрезентације Немачке".

"Брига ме за Озилов однос према тиму, чак и за то што не пева химну, али не могу да разумем да не жели да поздрави навијаче после меча. Направио је грешку. Само Боатенг и Нојер могу дигнута чела да изађу са терена, а миљеници Јоакима Лева, и ту мислим на Кедиру, Милера и Озила, су напустили свог тренера", изјавио је после ране елиминације Матеус.

Озил је под великим притиском наступао на Мундијалу јер је и пре почетка примио салву критика због фотографије на којој је лкајом Гундоганоми председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Челник немачког тима Оливер Бихоф и бивши репрезентативац Марио Баслер отишли су толико далеко да су се запитали да ли он уопште треба да игра за Немачку.

Отац Месута Озила, Мустафа Озил, огласио се после оштре критике на рачун његовог сина и навео да сматра да не треба више да игра за Немачку.

"Та изјава о фотографији са туртским председником је била веома дрска и мислим да је имала за циљ спасавање сопствене коже Оливера Бирхофа. Верујем да је мој син из љубазности направио ту фотографију са Ердоганом и да никада није требало да има политичку конотацију", изјавио је за недељни "Билд" отац Месута Озила.

Он је рекао да га је лично повредило што је његов син испао један од највећих криваца.

"Игра девет година за репрезентацију Немачке, са којом је освојио и титулу првака света. Много је дао Немачкој. Увек је свака остварена победа била заједничка, а када је у питању пораз, онда је он само због Озила. Сада му се звижди и означава се као главни кривац за дебакл. Силно је разочаран и увређен због таквог става јавности и без снаге да објашњава ствари, јер сматра да то нема сврхе", објаснио је отац Мустафа Озил.

Он сматра да после свега његов син треба добро да размисли да ли ће икада више наступати за национални тим.

"Он доживљава велику неправду и после свега мора да одлучи шта ће учинити у будућности. Да сам на његовом месту да бих се повукао из репрезентације. Рекао бих 'Хвала много, али то је то од мене', али то је моје мишљење, месут мора сам да донесе одлуку", поручио је његов отац.

Немачка је елиминацијом у Русији постала тек пета репрезентација која је бранила трофеј првака света и отишла кући после прве фазе Мундијала. Пре ње то су учиниле Италија 1950. и 2010, Бразил 1966, Француска 2002. и Шпанија 2014. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар