Ozilov otac: Sine, vrijeme je da kažeš "zbogom panceri"!

Mustafa Ozil, otac reprezentativca Nemačke, kaže da je njegov sin s pravom ljut zbog kritika posle neuspeha na Mundijalu i savetuje ga da bi trebalo da se povuče iz nacionalnog tima.

Fudbal 10.07.2018 | 22:00
Ozilov otac: Sine, vrijeme je da kažeš "zbogom panceri"!
Aktuelni svetski šampion Nemačka je doživela debakl na Mundijalu u Rusiji, pošto je šokantno završila takmičenje već posle grupne faze.

Posle tog neuspeha, javnost je glasno kritikovala igrače, a prvi na udaru bio je Mesut Ozil.

Bivši reprezentativac nemačke Lotar Mateus prozvao je igrača Arsenala rekavši da "odaje utisak igrača koji uopšte nije deo reprezentacije Nemačke".

"Briga me za Ozilov odnos prema timu, čak i za to što ne peva himnu, ali ne mogu da razumem da ne želi da pozdravi navijače posle meča. Napravio je grešku. Samo Boateng i Nojer mogu dignuta čela da izađu sa terena, a miljenici Joakima Leva, i tu mislim na Kediru, Milera i Ozila, su napustili svog trenera", izjavio je posle rane eliminacije Mateus.

Ozil je pod velikim pritiskom nastupao na Mundijalu jer je i pre početka primio salvu kritika zbog fotografije na kojoj je lkajom Gundoganomi predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Čelnik nemačkog tima Oliver Bihof i bivši reprezentativac Mario Basler otišli su toliko daleko da su se zapitali da li on uopšte treba da igra za Nemačku.

Otac Mesuta Ozila, Mustafa Ozil, oglasio se posle oštre kritike na račun njegovog sina i naveo da smatra da ne treba više da igra za Nemačku.

"Ta izjava o fotografiji sa turtskim predsednikom je bila veoma drska i mislim da je imala za cilj spasavanje sopstvene kože Olivera Birhofa. Verujem da je moj sin iz ljubaznosti napravio tu fotografiju sa Erdoganom i da nikada nije trebalo da ima političku konotaciju", izjavio je za nedeljni "Bild" otac Mesuta Ozila.

On je rekao da ga je lično povredilo što je njegov sin ispao jedan od najvećih krivaca.

"Igra devet godina za reprezentaciju Nemačke, sa kojom je osvojio i titulu prvaka sveta. Mnogo je dao Nemačkoj. Uvek je svaka ostvarena pobeda bila zajednička, a kada je u pitanju poraz, onda je on samo zbog Ozila. Sada mu se zviždi i označava se kao glavni krivac za debakl. Silno je razočaran i uvređen zbog takvog stava javnosti i bez snage da objašnjava stvari, jer smatra da to nema svrhe", objasnio je otac Mustafa Ozil.

On smatra da posle svega njegov sin treba dobro da razmisli da li će ikada više nastupati za nacionalni tim.

"On doživljava veliku nepravdu i posle svega mora da odluči šta će učiniti u budućnosti. Da sam na njegovom mestu da bih se povukao iz reprezentacije. Rekao bih 'Hvala mnogo, ali to je to od mene', ali to je moje mišljenje, mesut mora sam da donese odluku", poručio je njegov otac.

Nemačka je eliminacijom u Rusiji postala tek peta reprezentacija koja je branila trofej prvaka sveta i otišla kući posle prve faze Mundijala. Pre nje to su učinile Italija 1950. i 2010, Brazil 1966, Francuska 2002. i Španija 2014. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar