Енрике преузео Шпанију, Молина спортски директор!

Некадашњи тренер Барселоне у понедељак је именован за новог селектора "црвене фурије".  Званично – Енрике: Хоће ли убедити Пикеа и Давида Силву? Шпанци имају новог селектора до завршетка наредног ЕП-а.

Фудбал 09.07.2018 | 17:00
Енрике преузео Шпанију, Молина спортски директор!
Луис Енрике (48) повешће репрезентацију Шпаније у наредни такмичарски циклус, након разочаравајуће елиминације у осмини финала Светског првенства у Русији.

Фернандо Јеро је пред сам почетак турнира "ускочио" на ту позицију уместо изненада смењеног Хулена Лопетегија, сада већ тренера Реал Мадрида, али после бледог наступа на Мундијалу није било говора о наставку сарадње.

У понедељак у раним поподневним часовима, прво је саопштено да је Хозе Молина, прослављени голман Атлетико Мадрида и Депортиво Ла Коруње, нови спортски директор националног савеза, а нешто касније и потврђено писање медија што се тиче Луиса Енрикеа.

Он је после Барселоне "Б", Роме и Селте предводио први тим Барсе од 2014. до 2017. Освојио је две титуле првака Шпаније, један трофеј Лиге шампиона и три Купа краља, али се прошлог лета повукао, наводећи да му је потребан предах.

Овог лета је словио као кандидат за менаџера Арсенала и шефа струке Пари сен Жермена.

Као играч је забележио 62 наступа за "А" селекцију Шпаније.

После само годину дана паузе, вратио се Луис Енрике у седло. Овога пута не као тренер, већ селектор. Као што је и најављено, бивши шеф стручног штаба Роме, Селте и Барселоне добио је поверење ФС Шпаније и званично постао предводник репрезентације која је доживела колапс на Мундијалу.

Енрике ће потписати уговор на две године, до окончања наредног Првенства Европе, а у њему неће постојати излазна клаузула за случај да у том перидоу жели да га ангажује неки клуб.
„Нема излазне клаузуле, јер ако неко жели да нас напусти мора прво да прича с нама из Савеза. Оно што постоји јесу пенали које би нам евентуални клуб платио или које ћемо ми платити Енрикеу, уколико нека од две стране раскине уговор раније“, предочио је Луис Рубиалес, председник ФС Шпаније, уз напомену да је стручњак из Астурије био једини кандидат с којим се преговарало, иако су у јавности провејавала имена Мичела, Кикеа Санчеза Флореса и Кикеа Сетијена.

Луис Енрике ће наследити Фернанда Јера који је очекивано поднео оставку после елиминације у осмини финала Мундијала (Русија била боља на пенале), а дебитоваће 8. септембра у новоформираном такмичењу, Лиги нација, на Вемблију, против Енглеске. Три дана касније у Елчеу ће дочекати Хрватску.

У међувремену ће, заједно са новим спортским директором репрезенатције Хосе Франциском Молином, имати задатак да убеди Ђерара Пикеа да настави да игра за Шпанију, да пронађе наследника АндресуИнијести (повукао се) и да утиче на евентуалну промену мишљења Давида Силве, који је такође рекао да се опрашта од Црвене фурије.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар